Pogledajte u njene ruke i znaćete da će da vara: Ovaj prst odaje preljubnicu

Slobodanka Ćorić Vesti 15.12.2023 13:50 0

Za takve žene se kaže da su bile izložene višim nivoima ženskog hormona estrogena dok su bile u materici svojih majki, a sada ih krase tipičnije ženstvene karakteristike

Pogledajte u njene ruke i znaćete da će da vara: Ovaj prst odaje preljubnicu

Shutterstock

Preljuba je jedno od bolnih iskustava koje većina nas doživi bar jednom u životu. Kada je poverenje narušeno u emotivnoj vezi, nije ga lako povratiti, a često smo spremni na sve da saznamo da li nam je partner veran. Kada iskren razgovor ne pomogne, mnogi ljudi pribegavaju ne baš komplementarnom „kopanju” po telefonu, prisluškivanju, a neki čak angažuju i privatnog detektiva.

Međutim, najnovija studija koja izlazi sa Univerziteta Oksford otkriva lakši način da saznate da li je vaš partner sklon varanju. Dovoljno je samo pogledati njenu levu ruku - žene čiji je kažiprst duži od prstenjaka češće idu u avanture. Za takve žene se kaže da su bile izložene višim nivoima ženskog hormona estrogena dok su bile u materici svojih majki, a sada ih krase tipičnije ženstvene karakteristike.

U istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Oksford učestvovale su 274 žene, dužina njihovih prstiju je bila povezana, ispitan je njihov DNK, a zatim je obavljen psihološki intervju o kvalitetu njihovih partnerskih odnosa. Navodi se da su žene koje su bile izložene većoj koncentraciji estrogena u materici bile impulsivnije i češće su svoje ljubavne odnose ocenjivale kao nezadovoljavajuće.

Kako prenosi Dejli mejl, stručnjaci sa univerziteta naveli su da su takve žene privlačnije muškarcima, a kada se to spoji sa nezadovoljstvom vezom u kojoj se nalaze, put do preljube postaje lak. Psiholozi upozoravaju da je ovaj predmet istraživanja složen, te da se ovi rezultati moraju uzeti sa rezervom.


 
Komentari (0)
Loading