Najlepše jesenje ime za devojčicu: Roditelji ga najčešće biraju za svoju ćerkicu, jer je simbol sreće, ljubavi i plodnosti

Vesti 03.10.2023 10:58 0

Kažu da svako ime ima neko značenje i da daje osobi koja ga nosi određene osobine. Ovo je jedno od najlepših ženskih imena, a odnosi se na devojčicu koja se rodila srećna i koja će kroz život biti vesela.

beba

Shutterstock

Poslednjih godina roditelji se sve češće odlučuju da deci daju stara srpska imena, umesto modernih i neobičnih, ali ako ste u potrazi za imenom za svoju devojčicu koja će se roditi ovih dana, možda će vam se ovo dopasti.

Ime Dunja je jedno od najpopularnijh imena u Srbiji za devojčice prethodnih nekoliko godina, a mnogi ga povezuju sa jesenjim periodom, piše Nportal. Krije brojna značenja, a neka od njih su: „ona koja je jedra i mirisna kao dunja“, „ona koja je vesela i mila“; „ona koja je rođena kada dunje cvetaju“; „ona koja donosi dobre vesti“; „rođena na radost i veselje“. Voće dunja je simbol ljubavi, sreće, plodnosti, pameti, lepote, postojanosti i neprolaznosti.

Komentari (0)
Loading