Jadnice ili carice, šta vi kažete? Žene masovno glume da su dobile poklone od muževa, pa to objavljuju po mrežama

Jelena Vukelić Vesti 30.08.2023 13:09 0

Ako ste ovih dana na društvenim mrežama naleteli na snimke u kojima "žene uče partnere kako da budu džentlmeni", sigurno vam je jasno o čemu se radi.

pokloni

Shutterstock

Dakle, žene se snimaju kako drže bukete cveće i poklone u rukama, sačekaju da se njihov partner vrati kući, a čim uđu. Potom zatvore vrata, pa ponovo otvore i odglume kako su poklone dobile od partnera. Cilj je da se "muškarci nauče kako da iznenade svoje supruge i devojke", kao i da im stave do znanja da bi volele da im takva bude svakodnevica.

 

 

@brittthebubblybarista When you just want flowers from your husband 😂😂 he was so thrown off at first lmao #fypシ #fyp ♬ original sound - Brittany Johnson

 

Mnogi od ovih snimaka izazvali su razne komentare, u kojima pojedini tvrde da se žene na ovaj način ponižavaju. Šta o ovome misli struka? Klinički psiholg psiholog, specijalizova za terapiju parova, dr Izabel Morli, ističe da ovo nije baš najbolji način da stavite partneru do znanja da vam je potrebna pažnja.

- Ideja je da ona mužu pokaže kako da ispuni njene želje što je na prvi pogled sjajno", rekla je i dodala da ovakav način nije efikasan, jer se muškarcima ne pruža prilika da to urade sami. "Razmislite o tome kako biste se osećali da vam je voljena osoba poslala poruku u kojoj traži da kupite karte za bioskop za vikend, a ne da vam ona gura karte u ruku i govori vam da vam ih daju kao da je poklon. Verovatno biste se osećali kontrolisano, a instiktivno osetili pasivnu agresiju vašeg partnera", objasnila je dr Morli i predložila bolji pristup.

Možete da pošaljete partneru poruku: 'Hej, baš bih volela iznenađenje večeras, možda neko cveće, ako si i ti za to!'. Na ovaj način ostavljate partneru mogućnost da sam odluči da li želi ili ne da ispuni vašu želju, a ne da se oseća kao da je primoran na nešto", naglasila je dr Morli i dodala da toplina, ranjivost i direktnost jesu uvek pravi put kada su u pitanju ljubavni odnosi.

 "Iskren i ranjiv zahtev da vaš partner zadovolji neku potrebu daće mu priliku da bude uz vas i učini vas srećnim, što će verovatno za posledicu imati da se i on oseća srećnim", zaključila je dr Morli. 

A šta vi kažete?

Da li su za vas ove žene carice ili jadnice?

Komentari (0)
Loading