Misteriozna smrt nakon porodičnog ručka: Svekar i svekrva umrli, a snaji ništa, evo šta im je poslužila

Slobodanka Ćorić Vesti 10.08.2023 09:03 0

Žena negira da je ubila troje članove svoje porodice hraneći ih pečurkama u suzama poriče da je počinila zločin - kako su komšije otkrile da su čule "zavijanje" iz njene kuće nakon što ju je policija ispitala

pečurke

Printscreen/Youtube

Porodični ručak kod bivše snaje bio je koban za Gejl i Dona Patersona i Gejlinu sestru Heder Vilkinson, dok se australijski lekari i dalje bore za život Ijana Vilkinsona.

Sumnja se da su svi otrovani zelenom pupavkom - jednom od najopasnijih pečuraka na svetu, a koja se navodno nalazila u obroku koji je skuvala Donova i Gejlina bivša snaja Erin Paterson (48). Sada se saznaje da je kobnog dana Erin na ručak pozvala i bivšeg supruga Sajmona, ali da je on u poslednjem trenutku javio da neće stići.

Drama je počela pre oko dve nedelje, tačnije 29. jula. Porodica se kobnog dana okupila u Erininom domu, što su i ranije činili, kako bi uživali u njenim kulinarskim đakonijama.

Dan kasnije svo četvoro su otišli u lokalnu bolnicu zbog ozbiljnih stomačnih problema. Sutradan se njihovo stanje naglo pogršalo, zbog čega su hitno prebačeni u bolnicu u Melburnu. Uprkos naporima lekara, Gejl i Heder su preminule 4. avgusta, a Don je bitku za život izgubio sutradan, dailymail.co.uk.

Lekari se od tada lavovski bore da sačuvaju život Ijanu, kojeg čega transplatacija jetre.

Deca i Erin bez simptoma

Erin, koja je saslušana, ali nije privedena, tvrdi da nije otrovala porodicu svog bivšeg supruga, iako nijednog trenutka nije otkrila odakle joj otrovne pečurke i kako su završile u hrani. Policiji je sumnjivo to što Erin i njeno dvoje dece, koji su takođe bili na ručku, nisu ispoljili nikakve simptome trovanja.

"Ništa nisam uradila. Volela sam ih i pretužna sam što su preminuli", rekla je ove nedelje Erin.

Policija je iz njene kuće iznela posuđe i neke kuhinjske aparate koje je Erin, kako se sumnja, koristila prilikom pripreme ručka.

Ono što ostaje nepoznanica jeste kako je zelena pupavka završila u tanjiru. Čitav slučaj je misterija za policajce jer Erin navodno nema povoda da poželi zlo bivšem suprugu i njegovoj porodici.

Kako pišu lokalni mediji, ona i Sajmon su se sporazumno rastali i ostali su u prijateljskim odnosima.

Sajmon i ranije imao ozbiljne probleme sa stomakom

Međutim, ono što "kopka" jeste podatak da je Sajmon, koji je živeo sa roditeljima godinu dana nakon razvoda, prošle godine proveo tri nedelje u bolnici zbog veoma ozbiljnih stomačnih problema. Mediji pišu da je bio hospitalizovan u maju 2022. godine.

Njihova deca, koja su bila za stolom kada su im baba i deda otrovani, navodno su tog dana jeli drugo jelo, zbog čega nisu imali simptome. Oni su nakon tragedije izmešteni iz porodičnog doma.

Iz policije navode da, iako se čekaju nalazi, sve ukazuje na to da je porodica otrovana zelenom pupavkom.

U ovom trenutku ni inspektorima još nije poznato šta je Erin jela kobnog dana.

Izvor iz istrage kaže da se u ovom trenutku smrti tri osobe vode kao "neobjašnjive", ali da se ispituju sve moguće okolnosti.

"Možda Erin i jeste nevina, ali istraga još traje", rekao je izvor.

Prijatelj Sajmona rekao je da je Erin bila odlučna u tome da održi "porodični dom" u kojem je živela sama sa decom otkako su se ona i Sajmon rastali pre nešto više od godinu dana.

Mediji pišu da je Sajmon svojevremeno prepričao horor koji je doživeo u maju prošle godine, kada je završio u bolnici iz nepoznatih razloga.

"Samo sam se srušio u kući i bio sam u veštačkoj komi 16 dana. Lekari su me za to vreme tri puta operisali, uglavnom creva. Mojoj porodici su rekli dva puta da dođu da se oproste od mene, jer nisu očekivali da ću preživeti", napisao je svojevremeno Sajmon dodajući da je proveo dosta vremena u bolnici.

Komšije Patersonovih kažu da je Sajmon nakon tih teških dana prešao da živi kod roditelja, gde se oporavljao od operacija.

"Možda su se rastali nakon te bolesti. Ne znamo što su se rastali, oni su poprilično povučeni", rekle su komšije.

Za sada nema nikakvih dokaza da je Erin otrovala porodicu svog bivšeg supruga, niti da ima ikakve veze sa Sajmonovom misterioznom bolešću od prošle godine.

Mediji pišu da je u uotrak besna napustila svoj dom kada su je novinari pitali šta je kuvala kobnog dana za ručak. U kuću se vratila danas, ali je sve vreme unutra i zatvorila je kapiju.

Komentari (0)
Loading