"Da li sam PRETERALA?" Nakon što se majka nije pojavila u dogovoreno VREME, dadilja je pozvala POLICIJU i SOCIJALNU SLUŽBU!

Vesti 12.12.2021 20:31 1

Majka je otišla i celu noć se nije vraćala kući, ignorišući poruke i pozive dadilje. Dadilja je pozvala policiju, a socijalna služba je uključena u slučaj. Sada je bebisiterka zabrinuta da je njena reakcija nije bila nagla i burna. Svoje sumnje je podelila na internetu

"Da li sam PRETERALA?" Nakon što se majka nije pojavila u dogovoreno VREME, dadilja je pozvala POLICIJU i SOCIJALNU SLUŽBU!

Pexels/Rosemary

Priča je opisana na stranom sajtu Reddit, gde u jednoj od tema anonimni korisnici često dele situacije iz svog života koje su kod njih izazvale pomešana osećanja, a zatim traže od drugih da procene da li su se dobro ponašali.

"Došla je kući kada je htela"

Ova devojka (28) je čuvala decu žene koja je uvek kasnila. - Znala je da izađe iz kuće oko 11 časova i da se vrati u sedam uveče, suprotno onome što smo se zajedno dogovorili. Nije poštovala moje vreme - piše ona.

- Znam da sam odavno trebalo da napustim ovaj posao, ali deca su bila slatka i za mene je to bio jednostavan prihod - objašnjava ona. Devojka takođe naglašava da se situacija postepeno pogoršavala, sve dok se u jednom trenutku kašnjenja nisu pretvorila u potpuno ignorisanje i vraćanje u nasumično vreme . - Nije ni zvala, vraćala se kada je htela, a ja sam danima sedela sa njenom decom - objašnjava frustrirano.

U jednom trenutku bebisiterka nije izdržala, a završilo se sa neprijatnim posledicama po majku.

- Dogovorili smo se da ja čuvam decu od 18 do 21 sat. Naglasila sam da želim da se ona vrati na vreme, jer tada imam planove sa drugarima. Ona je obećala da će tako biti - napisala je anonimna devojka

- Naravno, kada je otkucalo devet sati nje nije bilo. Zvala sam je. Nije se javljala. Poslala sam poruku. Nije odgovarala na nju - nastavlja ona.

Devojka je sledećih sat vremena zvala i pisala, ali je majka koja ju je angažovala sukcesivno ignorisala sve njene pokušaje da uspostavi kontakt. U vreme kada je udarila ponoć, devojka je već bila "užasno iznervirana" i njeni planovi su odavno propali.

"Bila je to kap koja je prelila čašu gorčine"

- Konačno sam snimila na njenoj govornoj pošti poruku u kojoj sam rekla da će ili doći kod kuće u narednih sat vremena ili da ću pozvati policiju i nekoga iz socijalne službe - napisala je devojka.

Bejbisiterka naglašava i da je majka jasno definisala očekivano vreme povratka, sačekala bi nju. Niti je znala oca dece ili bilo koga u porodici da pozove. Stoga je konačno pozvala nadležne organe.

- Došli su i ja sam im pokazala poruke i pozive, potvrdivši da je majka trebalo da se vrati do 21h. Inače, i ona se oglušila o telefonski poziv policije - piše autor. Policajci su joj rekli da ide kući i pobrinuli se za decu. Devojka je otišla kući da spava, ali to nije dugo trajalo.

"Bila je ljuta od besa"

- U tri sata ujutru probudio me je telefon izbezumljene majke koja je pitala gde su joj deca. Kada sam joj rekla da sam uradila upravo ono na šta sam je upozorila – zvala sam policiju – bila je još iše besna - napisala je ona.

Ispostavilo se da socijalna zaštita razmatra da joj nametne uslovnog službenika.

- Zvala me je više puta, veoma agresivno. Iskreno, bila sam ubeđena da sam uradila pravu stvar. Sve dok se nisam konsultovala svoju prijateljicu koja već ima decu.

"Jesam li preterala?"

- Rekla je da je trebalo da sačekam da se žena vrati kući i da onda eventualno napustim ovaj posao. Pitala me je da li zaista želim da ova žena izgubi svoju decu - kaže ona.

Mislite li da dadilja ipak treba da pristane na ovakvo majčino ponašanje? Ili je možda telefonski poziv policiji bio odgovarajuća reakcija na nepoštovanje od strane klijenta? Da li ste imali slične situacije?

Komentari (1)
Loading
Dragan Niš
12.12.2021 23:32

Prijateljica joj je odgovorila kao majka koja brine o deci i problem je gledala iz svog shvatanja i posledica.Međutim majka čija su deca ostavljena kod bebisiterke očigledno mnije marila i razmišljala o posledicama je r joj ošigledno deca i nisu u prvom planu.Postupila je ispravno bebisiterka i što se tiče zaštite svojih prava ali i u interesu dece.Jer sada će majka imati nadzor socijalne službe pa neka dokazuje suprotno odnosno da su joj deca bitnija od provoda i izlazaka.