Preti li vam RAZVOD? Ako posedujete ovaj skupi predmet, velika je verovatnoća da ćete završiti sami

Vesti 04.06.2023 08:35 0

Istraživanje Univerziteta Emory otkrilo je zanimljive rezultate koji ukazuju da muškarci koji više troše na verenički prsten imaju veće šanse za razvod.

shutterstock

Shutterstock

Postoji iznenađujuće istraživanje koje može navesti neke dame da preispitaju svoj san o masivnom Tifani dijamantskom vereničkog prstenu, a tiče se opstanka braka. Naime, 2014. godine, Univerzitet Emori je anketirao 3.000 odraslih Amerikanaca koji su u nekom trenutku bili u braku i otkrio da su ljudi koji su potrošili mnogo novca na prsten bili i oni koji su se češće razveli.

Muškarci koji su potrošili između 2.000 i 4.000 dolara imali su 1,3 puta veće šanse da se razvedu. Kada je reč o vereničkim prstenima, izreka „više para, više nevolja” se pokazala tačnom. Nije samo cena vereničkog prstena ono što može biti crvena zastava. Ispostavilo se da bi trebalo da pokušate da smanjite troškove vašeg venčanja. Ista studija je pokazala da su žene koje su potrošile 20.000 dolara ili više na svoje venčanje imale 3,5 puta veće šanse da okončaju svoj brak razvodom. Istraživači veruju da je korelacija između ovih skupih stvari i razvoda povezana sa neuspehom parova zbog finansijskog stresa. Takođe, ako potrošite više na verenički prsten i venčanje, velike su šanse da ćete previše potrošiti i na druge stvari.

 
Komentari (0)
Loading