Tipovi MAMA u "Vajber grupama": Napravile smo vam spisak, slobodno priznajte da li se prepoznajete

Vesti 01.06.2023 18:07 0

Školske i vrtićke "Vajber grupe" mnogim roditeljima predstavljaju borbeno polje i mesto gde odmeravaju snagu svog mišljenja i uticaja na druge

shutterstock

Shutterstock

Iako bi pretežno trebalo da budu informativnog karaktera i doprinesu razmeni informacija i konstruktivnih ideja "Vajber grupe" često gube primarnu funkciju, pa se u njima često vode bespotrebne rasprave i polemiše se o trivijalnim stvarima. 

Naravno, nekada se vode i rasprave o faktorima, pojavama i događajima koje utiču na sve nas, pa je neophodno da svako o istim iznese mišljenje. Kako ove grupe često broje više od 30 članova, jasno vam je da "želje,čestitke i pozdravi" učesnika gotovo nikada neće biti usklađeni.

Jasno vam je između ostalog i da različiti karakteri učestvuju praktično svakodnevno u komunikaciji, a kako bismo se zabavile i podstakle vas na razmišljanje, pripremili smo vam našu jednistvenu listu. Probajte da otkrijete kojem tipu mame iz vajber grupe baš vi pripadate?

1. Organizatorka.

Ova mama je neumorna kada je u pitanju organizacija raznih događaja u školi. Bilo da se radi o rođendanima, izletima ili školskim proslavama, ona se brine da sve bude savršeno organizovano. Uvek ima detaljan raspored i listu zadataka, a neretko je predstavnica grupe i najčešće baš ona komunicira sa vaspitačima, učeiteljima, nastavnicima...

2. Zabrinuta mama

Ova mama je neprestano zabrinuta za dobrobit svog deteta,. Bez obzira radi li se o školskim ocenama, socijalnim interakcijama ili sigurnosti na internetu, ona je uvek spremna da postavlja pitanja. Nenajavljena kontrolna vežba je za nju ogroman stres i uvek se meša u rad nastavnika.  Često deli članke i savete o raznim aspektima roditeljstva.

3. "Šerif" mama

Ova mama ima oči i na leđima i pažljivo prati svaki komentar ili događaj u grupi. Ako primeti bilo kakvo neprikladno ponašanje ili neprimeren sadržaj, odmah reaguje i upozorava ostale na to. Ona je vrsta zaštitnika koji se brine da grupa bude sigurno i poštovano mesto za sve. Malo piše, ali se njeno mišljenje poštuje.

4. "Ja imam mama"

Tu je da nešto napiše samo kada se kupuju pokloni i organizuju izleti. Insistira da se kupi najbolji i najskuplji poklon.

5. "Smešna" mama

Ova mama je poznata po svom smislu za humor, i kad nastane tenzija obično ume da nasmeje ćlanove grupe. Često deli smešne slike, šale i dosetke kako bi podigla raspoloženje svima. Njene poruke su uvek vedre i pune pozitivne energije. Ipak, kad "vrag odnese šalu", mnogi članovi pomisle da su njene poruke neprikladne.

6. "Pitoma" mama

 Ova mama je uvek spremna da pomogne. Bilo da je reč o organizovanju prevoza, prikupljanju novca ili pružanju podrške u teškim situacijama, ona je tu. Uvek nudi svoju podršku i pomoć i spremna je da sarađuje sa svima.

7."Večno zauzeta" mama

 Ova mama uvek ima previše obaveza. Često je preopterećena poslom, obavezama i drugim aktivnostima. Njene poruke su obično kratke i jasne, ali vešto koristi grupu za sopstvene ciljeve. Ako se organizuje rođendan, budite ubeđeni da će vas zamoliti da povedete i njeno dete po ko zna koji put.

8. Kul mama koja ne zna gde se nalazi

Danima ne ulazi u grupu, pa se onda javi sa pitanjima o kojima se već dvesta puta polemisalo. Obično je opuštena i zbog toga je vole, ali ponekad zna da umori. Ako grupa  postoji duži niz godina, moguće je da će ostati bez odgovora u gomili situacija.

9. Mama uvek spremna za raspravu

Ova mama doživljava grupu kao bojno polje i svaku temu koristi da izazove reakciju i iznese mišljenje koje se često kosi sa mišljenjem ostalih roditelja. Zbog nje se prave druge grupe u kojima ostali roditelji polemišu o njenom ponašanju.

 

 

Komentari (0)
Loading