Dobila je na LUTRIJI, a nije promenila način života: "Volim polovnu odeću i polovne automobile"

Vesti 28.03.2023 12:50 0

Tvrdi da su ona i njen suprug bili srećni što nisu dobili milione jer ne bi mogli da ih potroše

Dobila je na LUTRIJI, a nije promenila način života: "Volim polovnu odeću i polovne automobile"

Shutterstock

Dobitak na lutriji bio je ostvarenje sna za Dženis Brajant, ali umesto da se troši na dizajnerske brendove i skupe stvari, ona kaže da je nastavila da vozi svoj polovni automobil i kupuje u radnjama polovne garderobe.

63-godišnja udovica Dženis Brajant iz Sent Ajvsa u Kembridžširu kaže da se seća trenutka kada je videla svoje brojeve lutrije na TV ekranu kao da je bilo juče, piše The Sun. Davne 2000. godine, bivši IT poslovni analitičar je osvojio ogromnih 43.000 funti (48.955 evra), ali uprkos tome štedljiva žena uopšte nije promenila svoj način života.


- Kit i ja smo tada bili srećni što nismo osvojili milione jer ih nikada ne bismo potrošili - rekla je Dženis i dodala da je njen suprug nažalost preminuo 2005. godine.



Osvrćući se na svoju pobedu, ona se prisetila: „Otišla sam rano u krevet posle napornog dana provedenog u Londonu. Opuštala sam se, a onda je Kit skočio niz stepenice sa divlje uzbuđenim izrazom lica." Dženis je zatim pogledala u TV ekran i videla svojih pet brojeva i bonus loptu. Nije mogla da veruje.

- Kit je izgledao kao da će udariti u plafon ili pasti na pod. Ali iz nekog razloga sam bila potpuno hladna i ravnodušna. 43.000 funti nije novac koji možete samo da podignete, pa je umesto toga Kit morao da potpiše poleđinu tiketa i podigne ček u sedištu lutrije u Votfordu. Dobili smo čak i letak o upravljanju novcem, ali sam već znala, bili smo previše štedljivi da bismo sve to trošili na gluposti. Volim jeftino, uvek jesam i uvek ću, i nikako nismo mogli da zamenimo sendviče sa slanom govedinom kavijarom - našalila se Dženis.

Prijatelji su pomislili da će sve brzo potrošiti, ali par je ostao u svojoj udobnoj seoskoj kući i Dženis je menjala svoju Nissan Micru za polovnu Vauxhall Corsu u lokalnoj prodavnici polovnih automobila. – Nije mi bio potreban ni sportski auto ni vrhunski BMW, jedino mi je bilo važno da me odveze od tačke A do tačke B – otkrila je ona.

Dženis volontira u svojoj lokalnoj dobrotvornoj radnji gde je uvek kupovala svoju odeću. - Nećete me uhvatiti u dizajnerskim radnjama, imam helanke koje sam platila 2,75 funte (3,13 evra), a moje majice koštaju manje od funte. Mislim da je najviše što sam ikada potrošila na odeću bilo 11 funti (12,53 funti)  i to na korišćeni zimski kaput - dodala je ona.

Komentari (0)
Loading