Dečak (16) doživeo SRČANI udar: Posle ČETIRI dana roditelji su doneli HRABRU i TEŠKU odluku

Vesti 14.03.2023 15:00 0

Šesnaestogodišnji dečak iz Torina u Italiji iznenada je doživeo srčani udar dok se vozio gondolom

Dečak (16) doživeo SRČANI udar: Posle ČETIRI dana roditelji su doneli HRABRU i TEŠKU odluku

Shutterstock

Iako je oživeo posle nekoliko desetina minuta reanimacije, preminuo je posle nekoliko dana u bolnici. Nakon dečakove smrti, njegovi roditelji su doneli izuzetno tešku odluku.

Prema pisanju italijanskih medija, preminuli 16-godišnjak je Mateo Genta, stanovnik Kjerija, predgrađa Torina u severnoj Italiji. Prvog vikenda marta, tinejdžer je otišao da poseti prijatelja u planinama Pijemonta.

U nedelju, 5. marta, tinejdžeri su skijali na skijalištu Prali. Mateo se vozio žičarom Malzat-Pian Alpet kada je na nadmorskoj visini od preko 2.000 metara, iznenada se osećao loše i izgubio je svest.

Kako prenosi „Korijere Torino”, 16-godišnjak je bio u liftu sa odraslom ženom koja je, videvši šta se dešava, odmah počela reanimaciju, istovremeno obavestivši službe. Kada je onesvešćeni tinejdžer stigao do samog vrha, akciju spasavanja su preuzeli lekari. Mateo Genta je reanimiran 35 minuta dok je čekao helikopter hitne pomoći. Nakon oživljavanja, prevezen je u bolnicu u Torinu.

Njegovi roditelji su odlučili da doniraju njegove organe

Posle srčanog udara, dečak je četiri dana ostao na odeljenju intenzivne nege, stanje mu je teško. Kako prenose italijanski mediji, Mateo je preminuo u četvrtak, 9. marta, posle četiri dana borbe za život.

"Roditelji su se složili da će Mateo postati donor organa. Njihova velikodušnost će spasiti nekoliko života", piše "Korijere Torino".

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading