Ispovest žene koja je posle šest godina suočila sa BOLNOM istinom: Kada joj je suprug preminuo pronašla je kutiju zbog koje je doživela EMOTIVNI krah!

Vesti 07.02.2023 16:20 0

Bolna ispovest žene koja govori o tome kako se suočava uspomenama posle smrti muža

Ispovest žene koja je posle šest godina suočila sa BOLNOM istinom: Kada joj je suprug preminuo pronašla je kutiju zbog koje je doživela EMOTIVNI krah!

Printscreen/Instagram

"U poslednje vreme pokušavam da raščistim neke stvari iz svoje kuće, uglavnom odugovlačim, ali još uvek pokušavam da završim stvari. Konačno sam se uverila da bih, kada bih samo 20 minuta dnevno provela pregledavajući stare papire, fotografije i razne stvari koje sam sakupljala godinama, mogla sve očistiti i organizovati pre nego što umrem. 

Naoružana kafom i oko 50 odsto motivacijom, otišao sam do prostora na kojem radim, ubacio nekoliko stvari u kutiju "Giveaway" i nastavila dalje sređivati. 


I, čim sam se osetila kofeinskim i ostvarenim, videla sam to. Kutija. Nisam očekivala da će me vetar nokautirati, niti da će suze poteći. Nisam očekivala da će to imati veliki uticaj. Nisam očekivao da ću provesti sat vremena čitajući sve novine i prepisku. Nisam očekivao da ću se vratiti u ono vreme u životu kada je sve imalo smisla na papiru, ali ništa nije imalo smisla u mojoj glavi, niti u mom srcu, prenosi "lovewhatmatters".


Ne znam koliko sam duboko udahnula  pre nego što sam je  otvorila ili koliko sam puta proverila datume na svakom komadu papira.


Mora da je bio u hitnoj pomoći 16. juna 2016. Toliko ga je bolelo. Vidim to u izveštajima. Vidim to u beleškama koje sam napravila. Mogu da vidim koji tretman su pokušali i uputstva koja su nam dali.
 

Ali ono što vam mogu reći jeste da je u redu ne biti voljan da prolazite kroz te stvari, i da u redu je ako ne želite da otvorite "kutiju" bolnih uspomena. 


Zato što zaista verujem da je tuga čin ljubavi i nikada ne bismo tražili od nekoga da prestane da voli ako bi to za nas imalo smisla. Sada je na meni, vama i ostatku sveta da ne tražite od nekoga da prestane da voli samo zato što nije tako.


U procesu svega, nikada ne znate šta ćete pronaći. Jer usred ovog neurednog, ružnog, prljavog prebiranja žalosnih papira, na samom kraju sam našao nešto čemu nisam mogla da se ne nasmešim.

Sjaj koji sam nosila za kosu dok sam išla u gimaziju, a koji bi se redovno preko zagrljala preneo na njega. Taj sjaj me je podsetio da usred svega uvek postoji nešto što će učiniti da se osećamo bolje, čak i na trenutak, čak i na dnu kutije. " 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading