Rodila sam BEBE "stare 30 godina": One su i najstarije i najmlađe u porodici

Vesti 27.01.2023 10:58 0

Majka je šestoro dece i sada je rodila bebe "stare" 30 godina, koje su najstarije i najmlađe u porodici. Ovde postaje zbunjujuće.

Rodila sam BEBE "stare 30 godina": One su i najstarije i najmlađe u porodici

Printscreen/Youtube

Mama je zaprepastila sve nakon što je otkrila da je rodila 30-godišnjake. Rejčel Ridžvej i njen partner Filip su u septembru prošle godine dobili dvoje dece, Lidiju i Timotija.

Par već ima četvero dece - od osam, šest, tri i skoro dve godine. Uprkos tome što je njeno četvero dece rođeno pre Lidije i Timotija, dvoje najnovijih članova su i najstariji.

Iako možda zvuči čudno, postoji vrlo jednostavan razlog zašto su par i najstariji i najmlađi braća i sestre. Lidija i Timoti su najduže začeti embrioni, prema američkom Nacionalnom centru za donaciju embriona.


Par, koji živi u Portlandu, SAD, ranije nije koristio IVF ili donatore. - Oni su na neki način naša najstarija deca, iako su najmanja - dodao je Filip. Rejčel i Filip su odlučili da žele da prošire svoju porodicu, ali nisu planirali da koriste najduže zamrznute embrione na svetu. - Nismo hteli da dobijemo embrione koji su najduže zamrznuti, samo smo želeli one koji su najduže čekali - objasnili su.

 


U potrazi za donorima, par je pitao centar za posebnu kategoriju - ta kategorija je značila da je bilo teško pronaći primaoce za embrione iz bilo kog razloga. Tri od pet embriona koje je par izabrao uspešno su odmrznuta. Lekari su upozorili Rejčel da prebaci samo dva, rekavši joj da višestruki mogu da izazovu probleme u trudnoći. Ali bila je voljna da rizikuje. - Upravo si mi pokazao sliku moje troje dece. Moram ih sve imati – priseća se kako je rekla sa suzama u očima. Dve od tri su uspešno rezultirale malim Lidijom i Timotijem, prenosi The Sun.

 

 

 

Komentari (0)
Loading