"Bilo je svega, ima mnogo TRAUMATIČNIH stvari": Muškarac do DETALJA opisao kako je bilo gledati svoju ženu dok se PORAĐA

Vesti 11.01.2023 12:10 0

Otac dvoje dece, Dan, opisao je vrtlog emocija koje je doživeo dok je gledao svoju ženu kako se porađa.

"Bilo je svega, ima mnogo TRAUMATIČNIH stvari": Muškarac do DETALJA opisao kako je bilo gledati svoju ženu dok se PORAĐA

Printscreen/ Tiktok

Sem Metju je na TikTok-u postavila video u kojem njen muž odgovara na njeno pitanje kako je bilo gledati je kako se porađa. Denove oči se svaki put rašire dok se seća šta je video.

- Bilo je svega. Ima mnogo traumatičnih stvari - kaže on, a onda, držeći košarkašku loptu, i objašnjava: - Ovakve stvari izbaciš iz sebe. Niko te ne priprema za to. Učiš o trigonometriji u školi. Zašto nam niko ne kaže da prvo izlazi jedan deo glave, a onda drugi?

Ponekad glava novorođenčeta može biti nepravilnog oblika kao rezultat prolaska kroz porođajni kanal i činjenice da se bebe rađaju sa mekim delovima na glavi, poznatim kao fontanele, gde se kosti lobanje još nisu spojile.

Video je prikupio 4,5 miliona pregleda i pokazao se popularnim među muškarcima i ženama. Mnogi su podelili svoja iskustva vezana za porođaj.

 

 

„Muž mi je rekao da je to kao da gledam saobraćajnu nesreću. Hoćeš da skreneš pogled, ali ne možeš“, „Muž nije bio šokiran porođajem, već́ placentom. Njegova reakcija je naterala sve na smeh“, „Dan nam je to na duhovit način opisao. Mislim da je rekao ono što mnogi muškarci misle, ali se ne usuđuju da kažu“, neki su od komentara.

Anksioznost je česta kod muškaraca tokom i nakon trudnoće. Dokaz za to je studija objavljena u Nacionalnoj medicinskoj biblioteci, koja je pokazala da jedan od 10 muškaraca doživljava prenatalnu i postpartalnu anksioznost.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading