Ovo su TRI veličanstvena muška imena sa slovo D: Priča se da su ti dečaci Boziji miljenici i da su rođeni da vladaju!

Vesti 22.12.2022 10:00 0

Ime za bebu nije lako izabrati, ali izbor možete da suzite tako što ćete videti značenje imena i uzeti ono koje vam najviše odgovara

Ovo su TRI veličanstvena muška imena sa slovo D: Priča se da su ti dečaci Boziji miljenici i da su rođeni da vladaju!

Shutterstock

Roditeljima koji očekuju dečaka nije lako da se odluče za ime koje će njihova beba nositi. Ukoliko ste i vi u nedoumici, a sviđaju vam se muška imena koja imaju početno slovo D, možda vam možemo pomoći.

Izdvojili smo tri imena za dečake koja počinju na slovo D, sva su zvučna i nose moćna značenja.

Damjan

U hrišćanstvu, ime Damjan se vezuje za svece – Kozmu i Damjana, pa može i imati "preneseno" značenje – "sveti"; "Onaj koji je svetac"; "onaj koji je pomagač ljudima poslat od Boga".

Dete

Shutterstock

 

 

Danilo

Pretpostavljeno značenje imena Danilo je – "onaj koji je poslat od Boga kao sudija časni"; "onaj koji veruje u Božju pravdu"; "onaj koji je doneo radost danom svoga rođenja"; "svetlost dana"; "prorok"; "miljenik Božji"; "pravednik"; "pravedan".

Dimitrije

Značenje imena Dimitrije je u "prenesenom" smislu – "onaj koji je rođen da vlada"; "osoba koju je podarila zemlja"; "onaj koji je dar"; "osoba koja je poslata da srećno hoda zemljom"; "čovek"; "onaj koji hoda zemljom"; "onaj kome je majka zemlja"; "onaj koji voli zemlju"; "osoba koja je sin zemlje"; "zemljoradnik"

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading