Sedam PREDRASUDA o ZAJEDNIČKOM životu: Uveravaju nas godinama da su TAČNE, a ne može biti dalje od istine

Vesti 31.12.2022 17:00 0

Brak je jedan od životnih ciljeva mnogih, ali to ne znači samo bajku i srećan život.

Sedam PREDRASUDA o ZAJEDNIČKOM životu: Uveravaju nas godinama da su TAČNE, a ne može biti dalje od istine

unsplash.com

U braku ne teku samo mleko i med, već postoje i iskušenja. Koje su uobičajene zablude koje se javljaju oko braka i zašto nisu istinite, piše Aktivni.si.

Mit: Ljubav je sve što je potrebno za uspešan brak

Činjenica: Iako je ljubav izuzetno važna u braku, ona nije jedini faktor uspešnog braka. Dugoročan harmoničan brak takođe zahteva posvećenost i povezanost i mnogo truda sa obe strane. Isto tako, supružnici su srećni ako dele slična uverenja i interesovanja i teže sličnoj viziji života.

Zabluda: Deca zbližavaju supružnike i povećavaju sreću

Činjenica: Brojne studije su pokazale da dolazak prvog deteta često potpuno menja živote bračnih parova. Ukoliko partneri pre dolaska deteta nisu bili u harmoničnom odnosu, dolazak deteta doneće dodatne izazove i promene koje mogu da se pogubno odraze na vezu i brak, dakle, upravo suprotno od onog o čemu nam mame, bake i drugarice pričaju čitav život.

Mit: U uspešnim brakovima, partneri se ne svađaju

Činjenica: Svi parovi se svađaju. Odnosi su raznoliki i dinamični. Ako sa partnerom imate iskren i otvoren odnos, biće i nesuglasica. Ali svađe nisu nužno loše. Svaka konstruktivna rasprava u kojoj pokušavate da rešite probleme u vezi je dobra i ima srećan kraj.

Zabluda: Ako zaista volite svog supružnika, strast neće izbledeti

Činjenica: Strast je puna raznolikosti i promena. Posle 12-16 meseci veze, strast počinje da bledi i zamenjuje je ljubav koja je važna za dužinu braka, a strasti se vraćaju i odlaze.

Zabluda: Brak nema koristi – muškarci gube slobodu, a žene postaju sluge

Činjenica: Postoje brakovi u kojima je to istina, ali brak to ne treba da bude. Ideja braka je provodite vreme sa nekim koga volite i da podelite i obaveze. U dobrom braku partneri dele obaveze i finansijski pomažu jedni drugima, što doprinosi srećnom braku.

Mit: Srećni parovi moraju sve da rade zajedno

Činjenica: Neophodno je provoditi vreme zajedno i deliti interesovanja, ali i za uspešan bračni život i zdrav odnos među supružnicima, potrebno je i fokusiranje na sopstvene interese. Pored zajedničkog vremena, svaki partner treba da ima vremena i za sebe i za stvari koje želi i voli da radi.

Mit: Bračni život je stresan

Činjenica: Bračni život je stresan samo ako ga tako učinite. Iako dinamika braka ponekad može biti teška, to nije uvek slučaj. Veza sa partnerom pomaže i da lakše savladate razne izazove i teške trenutke.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading