Od sestre BLIZNAKINJE sam starija TRI godine: Niko nam ne VERUJE, svi se pitaju kako je to MOGUĆE

Vesti 19.11.2022 17:35 0

Čuda su u medicini zaista postala moguća

Od sestre BLIZNAKINJE sam starija TRI godine: Niko nam ne VERUJE, svi se pitaju kako je to MOGUĆE

Printscreen/TikTok

Vantelesna oplodnja je pomogla mnogim ženama da ostvare majčinstvo u situacijama kada je to izgledalo nemoguće.
Iako procedura nije jednostavna, ona na kraju može da dovede do željene trudnoće, koju mnogi nazivaju čudesnom. Ali priča o ovim sestrama dokazuje da je pojam čuda daleko veći nego što se čini na prvi pogled.

Mišel Janse je na TikToku objasnila da je začeta procedurom vantelesne oplodnje, a zatim je odlučila da podeli priču o njoj i njenoj sestri, prenosi The Sun. - Videla sam trend potpomognute oplodnje - počinje svoju ispovest Mišel u videu i u nastavku objašnjava kako su ona i njena sestra začete 1996. godine i da su bliznakinje. Ali roditelji su odlučili da na svet dođu u različito vreme.

@michel.c.janse we are 3 years apart but technically twins. 😅 #fyp ♬ original sound - Tik Toker

- Mene su prvo implantiran, a sestra Džej Džej je bila zamrznuta još tri godine i rođena je 2000. godine - objašnjava Mišel. Pošto je njena sestra rođena kasnije, to znači da je Mišel tri godine starija od svog biološkog blizanca. Za nauku nema granica. Ali priča ovde postaje još zanimljivija. Mišel je otkrila da ona i Džej Džej nisu jedini embrioni.

- Moji roditelji, 25 godina kasnije, još uvek čuvaju par naših blizanaca. Da smo želele, mogle bismo da iskoristimo ove embrione za rođenje naših blizanaca – objašnjava Mišel. Kaže da su njihovi roditelji zamrznuli oplođena jajašca i sada, 25 godina kasnije, Mišel i Džej Džej bi mogli da ih implantiraju u matericu i rode sopstvene blizance.

Video je postao viralan, dostigavši više od 1,6 miliona pregleda. Pratioci su bili šokirani njihovom pričom. - Neverovatno je pomisliti da je neko od vas bio zamrznut tri godine - piše komentator. - Ceo ovaj koncept me je oborio s nogu - nastavlja drugi. - Čekaj, neko je upravo objasnio da bi mogao da rodi sopstvenog blizanca? Nauka je neverovatna! – komentariše treći.
Komentari (0)
Loading