Stručnjaci rešavaju DILEMU: Da li će bebina kosa biti GUŠĆA i JAČA nakon šišanja? Odgovor je IZNENADIO roditelje

Vesti 07.11.2022 22:10 0

Mnogi roditelji misle da će nakon prvog šišanja bebina kosa biti gušća, a stručnjaci portala “Baby center” odgovaraju da li su njihova verovanja istinita

Stručnjaci rešavaju DILEMU: Da li će bebina kosa biti GUŠĆA i JAČA nakon šišanja? Odgovor je IZNENADIO roditelje

Shutterstock

 

Nemoguće je predvideti kakvu kosu će imati vaša beba u trenutku rođenja. Dok se neke rađaju sa neobično gustom kosom, mnoge bebe imaju vrlo malo kose. Međutim, većina roditelja se nada da će nakon prvog šišanja kosica njihovog mališana ojačati i postati gušća.

Nažalost, stručnjaci sa roditeljskog portala Baby Center ističu da to nije tačno.

Šišanje ili brijanje nema nikakve veze sa tim koliko će nova kosa biti gusta. Kosa raste iz folikula ispod kože glave, a ono što radite sa kosom na površini ne utiče na kosu koja se razvija u folikulu. 

Kada obrijana kosa ponovo poraste, možda će vam se činiti da je gušća jer su krajevi iste dužine, a dlake pojedinačno prolaze kroz ciklus odmora i rasta.

Inače, normalno je da bebe izgube kosicu koju su imale pri rođenju, što se dešava oko otprilike četvrtog meseca. Novoj kosici će biti potrebno neko vreme da ponovo naraste, a kada se to dogodi kosa može da bude potpuno drugačije strukture, pa čak i boje.

Međutim, ma koliko bebi šišali, brijali ili četkali kosu, ona neće biti gušća.

Komentari (0)
Loading