Plus sajz BALERINA zvezda novog DIZNIJEVOG crtaća: Ovo je najbolji podsetnik na vlastito SAMOPOŠTOVANJE

K.Ć. Vesti 27.10.2022 10:25 0

Animacija "Reflect" (Odraz) priča priču o balerini koja se bori protiv sopstvenog odraza u ogledalu

Plus sajz BALERINA zvezda novog DIZNIJEVOG crtaća: Ovo je najbolji podsetnik na vlastito SAMOPOŠTOVANJE

Printscreen/TikTok

Devojka iz kratke bajke, koju možemo gledati na Dizni +, revolucionarna je plus sajz heroina.

Diznijeva prva heroina plus size

Plus sajz BALERINA zvezda novog DIZNIJEVOG crtaća: Ovo je najbolji podsetnik na vlastito SAMOPOŠTOVANJE

Printscreen/Twitter

 

Dizni je predstavio svoju prvu plus sajz heroinu. Protagonistkinja kratkog filma "Odraz" je balerina koja se zbog svog izgleda suočava sa niskim samopoštovanjem i samopouzdanjem. U bajci, Bjanka će povratiti samopouzdanje i dobiti mnogo snage koja može inspirisati mnogu decu koja se bore sa istim problemom.

Animacija će biti deo Dizni + filmske serije "Šort", fokusirajući se na temu tela i identiteta u kontekstu samopoštovanja. "Odraz" tizer se pojavio na Diznijevim društvenim mrežama.

 

 

Kratki film režirala je Hilari Bredfild, koja je uključena u stvaranje bajki kao što su "Encanto" ili "Frozen 2".

Tinejdžerka u bajci pati od dismorfofobije. Šta je ovaj poremećaj?

U kratkom isečku filma koji će biti prikazani u Diznijevom bodi-positive seriji, možemo uočiti Bjanku na času baleta. Devojka pleše ispred ogledala koje se u jednom trenutku lomi. To je simbol kako ona gleda na svoje telo.

Plus sajz BALERINA zvezda novog DIZNIJEVOG crtaća: Ovo je najbolji podsetnik na vlastito SAMOPOŠTOVANJE

Printscreen/Twitter

 

Mnoge mlade devojke suočavaju se sa poremećenom slikom tela. Ovo uključuje efekat nezamislivih standarda koje nam nameće pop kultura, u kojoj je godinama bilo teško pronaći obrasce samoprihvatanja. Dobro je posmatrati pozitivne promene koje se dešavaju u filmskoj industriji, posebno u onoj usmerenoj ka najmlađim gledaocima.

Kao što primećuju korisnici TikToka, koji vole najnovije Diznijeve animacije, Bjanka se suočava sa dismorfofobijom. To je opsesija izgledom, što je mentalni poremećaj.

Dismorfofobija je ekscesivna preokupacija strahom da će sopstvena pojava biti ružna ili defektna.Telesni dismorfični poremećaj (BDD), koji se još uvek naziva i dismorfofobija, je mentalni poremećaj koji karakteriše opsesivna ideja da je neki aspekt sopstvenog dela ili izgleda teško oštećen i zato zahteva izuzetne mere da se to sakrije ili popravi. 

 

@retrocosygamer It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE - Short Ver. - IVE

 

Ljudima se dopala činjenicu da je Dizni odlučio da poveća zastupljenost debelih heroina na ekranu.

"Izgleda potpuno kao ja kada sam bila njenih godina! I ja sam bila u istoj situaciji na času plesa."

"Trebalo mi je ovo kada sam bila dete"

"Sećam se da sam se bavila baletom sa 12-15 godina i uvek bila viša i deblja devojka. Osećala sam se potpuno isto" - pišu u komentarima.

Da li je Dizni imao već heroine veće veličine u svojim animacijama? Najpopularnija junakinja svakako je zloslutna Ursula iz "Male sirene", kojoj samopouzdanja nije nedostajalo.

Držimo palčeve da ovakvih heroina bude sve više! Ako želite da vidite animaciju, dostupna je na Dizniju + u drugoj sezoni "Short circuit" u drugoj sezoni.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading