Zvučno i JAKO žensko ime sa PRELEPIM značenjem: Mnogi smatraju da će opet biti na vrhuncu POPULARNOSTI jer označava RADOST

Vesti 08.10.2022 14:40 0

Jako je jednostavno a veoma zvučno i lepo ime

beba

Shutterstock

Ime Julija je jedno od najpopularnijih i najtraženijih ženskih imena u današnje vreme, a u prilog tome „govori“ i činjenica da je ovo lično ime rasprostranjeno u velikom broju zemalja širom sveta (naravno u odgovarajućim jezičkim varijantama).

Lepo i milozvučno žensko ime Julijana je grčkog porekla, a koren potiče od reči Ioulianos (latinski - Julianus) i znači "blistav". Poznata rimska patricijska porodica nosila je ovo porodično ime iz koje je potekao i slavni Julije Cezar.

Zvučno i JAKO žensko ime sa PRELEPIM značenjem: Mnogi smatraju da će opet biti na vrhuncu POPULARNOSTI jer označava RADOST

Shutterstock

 

Ime se prevodi kao – „ona koja je mila“; „ona koja je ljupka“; „žena koja je poletna; puna života i elana“; „ona koja donosi radost i sreću“; „žena koja je poštena; pravdoljubiva i iskrena“; „ona i koja je svetlost i koja je sjajna“.

Nekada se ime Julija, posebno u našoj zemlji, davalo i devojčicama koje su rođene u mesecu julu, a kada roditelji nisu imali dopstupne informacije o tačnom značenju imena, koje imaju u današnje vreme moderne tehnologije ili starih „knjiga imena“. 

Ovo ime opet stupa na "scenu" i predviđa se da će opet dobiti na popularnosti.

 

 

 

Komentari (0)
Loading