Danka se vratila iz Beograda u Guču, gde je spasila mnoge brakove od propadanja, a evo čime je odlučila da se bavi

Izvor: Naj žena Vesti 27.09.2021 16:37 0

Danka Mudrinić je donela veoma važnu odluku u svom životu i presekla neke stvati. Iz Beograda je odlučila da se odseli i vrati u svoju rodnu Guču

Danka se vratila iz Beograda u Guču, gde je spasila mnoge brakove od propadanja, a evo čime je odlučila da se bavi

Rina

Kada se vratila nazad u dragačevski kraj, porodica joj je pomogla da opet otvori kafanu njenih roditelja, koja je ujedno i najstarija u toj varoši, ali je odlučila i da pokrene još jedan posao. Rešila je da mirise i ukuse dragačevskog kraja spakuje u konzervu, ali na jedan nauobičajan način, potpuno nov.

- Tradicionalno pripreljeno bez konzervansa, aditiva, elmugatora i pojačivača ukusa naš proizvod se štiti iskučivo sterilizacijom na visokoj temperaturi. Dragačevci su odlično prihvatili našu konzerviranu hranu. Kroz šalu kažu da sada uvek imaju spremljen ručak i da smo tako spasili mnoge brakove - rekla je za RINU, Danka Mudrinić povratnica iz prestonice.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

 

- Hrana se priprema na isti način kao u domaćim kuhinjama, a cilj je da svi proizvodi budu iz dragačevskog kraja. Meso kupuju od lokalnog mesara, a povrće od lokalnog meštana dragačevskog kraja- rekla je Danka.

Priprema je krajnje jednostavna, i dovljno je oko pet minuta da sve bude toplo i svervirano, osim pravih dmaćih masnih specijaliteta u Dankinim konzervama mogu se naći veganska i posna jela.

- Ovo je hrana koju spremaju naše mame i bake tako da ovaj dragačevski kupus ništa se ne ralikuje od onog koji bi probali na Saboru trubača u Guči ili bilo gde drugde. Za samo sevriranje konzerve potrebno je nekih pet minuta, stavi se u hladnu vodu i kada proključa ohladi se i spremna za konzumiranje i to jelo će biti kao da ste ga skuvali u šerpi - izjavila je Jovana Stojanović, tehnolog.

Ipak da bi se došlo do ovakvih rezultata bilo je potrebno vreme jer su ovi vredni i zanimljivi ljudi bili rešeni da kvalitet bude prioritet.

- Bilo je potrebno mnogo analiza i provera do toga koliko ga i kada treba kuvati na koliko stepeni. Imali smo problem, niko ovakav vid hrane ne sprema u Srbiji i regionu jer je sve prešlo u industrijsku proizvodnju i to je naša razlika. Svako naše pripremanje hrane kreće seckanjem luka, zapeče se povrće, ništa od aditiva ne koristimo - dodao je Predrag Jovanović.

Komentari (0)