Večito PITANJE: Šta ženu više NERVIRA, MUŽ ili DECA

Vesti 06.04.2022 11:54 1

Rezultati istraživanja i nisu toliko neočekivani

Večito PITANJE: Šta ženu više NERVIRA, MUŽ ili DECA

Shutterstock

Kako se ovo pitanje stalno prpliće, istaživači su odlučili da sprovedu studije i napokon utvrde šta ženama, majkama, stvara veći stres - muškarac ili deca.

Krajnji razultati dokazali su da čak 50 odsto žena koje su u braku, najveći izvor stresa videli su u svoj muškarcu, koji ne obavlja date obaveze koje su dodeljenje njemu. 

Naučnici sa su izjavili da sve ovo jako utiče na kasnije doba u braku, i da upravo zbog ovakih situacija dolazi do kriza. Takođe sav taj stres na kraju stigne ženu, tako što će joj se odraziti na samo zdravlje. 

Večito PITANJE: Šta ženu više NERVIRA, MUŽ ili DECA

unsplash.com

 

75 odsto žena izjavilo da su upravo one te koje obavljaju najviše dužnosti u odnosu na decu i porodicu.

Zanimljivo je to da je takođe dokazano, da muškarci nakon smrti žene, gube volju i kvalitet života. Kod žena je ta situacija skroz suprutna, njhovo zdravstveno stanje se poboljšava, a taj period pretrpe jer su dosta otpornije na stres.

Nije otkriveno zašto se muškarci u toliko većoj meri oslanjaju na svoje supruge, mnogo više nego žene na njih. 

Komentari (1)
Loading
Veki
28.02.2023 01:24

Mene je stres pojeo. Nisam sabjala da ovo moze da se desi. Dosli smo u inostranstvo da zivimo. Deca, muz opusteni , cela kuca na meni. Trci na posao , sredjuj, radi domaci, cisti, ribaj. Pocela sam da vrtim kosu , pravim zanoktice, stalno nedto jedem od nervoze, ugojila se 6 kg. Onda jos veca nervoza . Cim duze sedim tresem nogu, vrtim nesto. Prvo sam se krila da pusim a sad pusim u garazi. Muz se smeje, ja se pojede. Jedino zadovoljstvo mi je cigareta. Ustanem nocu I pusim . Da nije cigarete poludela bih.