Kako da prepoznate domaće pile? Ja imam trik koji je nepogrešiv, nikada ne omanem kada kupujem meso

Vesti 30.10.2025 09:54 0

Danas sam ja ta koja kuva i bira. I biram srcem, ali i razumom. Najvažnije mi je da znam odakle dolazi hrana koju jedem i spremam.

Shutterstock

Shutterstock

Još pamtim miris nedelje. Onaj kad cela kuća miriše na pileću supu, a mi se okupimo oko stola pre nego što mama vikne “ruuučak”. Taj miris mi je bio znak da je sve u redu. Da je dom tu, da postoji red, toplina i sigurnost. I da je mama opet kupila ono “naše domaće pile“ od tetka Mice, jer je znala da tu nema greške.

Danas sam ja ta koja kuva i bira. I biram srcem, ali i razumom. Najvažnije mi je da znam odakle dolazi hrana koju jedem i spremam. Zato biram Natur sveže pileće meso iz kompanije Perutnina Ptuj Topiko, koja već više od 120 godina zna šta znači kvalitet.

 

Shutterstock

Shutterstock

 

 

Kod njih je svaka faza proizvodnje pod kontrolom – od zrna kukuruza na vojvođanskim poljima, do trenutka kad piletina stigne u moju kuhinju.

Njihovo meso se uzgaja, obrađuje i pakuje ovde, u Srbiji. Na domaćim farmama, u miru ravnice, gde se pilići hrane kukuruzom, sojom i pšenicom – hranom koja dolazi s naših njiva.

I to se oseti. U ukusu, u teksturi, u svežini.

Ono što meni uliva najveće poverenje jeste to što je proces potpuno zatvoren – od polja do stola. Svaki korak je kontrolisan i sertifikovan prema HACCP standardima, a veterinarske kontrole sprovode se svakodnevno. Zvuči tehnički, ali meni znači mir - da znam da je ono što stavljam i spremam za svoju decu sigurno, zdravo i domaće.

A dodatna prednost? Meso je upakovano u modifikovanu atmosferu (MAP) – zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji koja čuva svežinu bez promene ukusa i mirisa mesa. Kad otvorim pakovanje, znam da me čeka čisto, sveže, domaće pileće meso.

I svaki put kad ga spremam, bilo da je to pileća supa, pečeno pile iz rerne ili pohovani pileći file, u vazduhu opet osetim onaj miris nedelje iz detinjstva, onaj koji govori - ovo je dom.

Zato mi je važno da sve što radim, pa i ono što kuvam, ima smisla i poreklo. Jer nije svaka hrana ista. Neke nose priču, trud i tradiciju — baš kao Natur pileće meso, proizvedeno ovde, u Srbiji.

I kad moji sednu za sto, a kuća zamiriše — znam da sam opet odabrala najbolje.

Jer, kako i kažu – svi vole domaće.

A ja verujem da se domaće ne bira slučajno. Bira se srcem.

Komentari (0)
Loading