Kako da palačinke budu mekane: Više nikada neće ispasti žilave i debele ako dodate 1 neobičan sastojak

Vesti 18.05.2025 15:42 0

Uz nekoliko profesionalnih trikova palačinke će biti savršene.

palačinke

Shutterstock

Mada deluje da ih je lako napraviti, mnogima palačinke ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave... Zato vam otkrivamo trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.

Primenite ova pravila i napravićete fantastične palačinke:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

1. PRAVILO

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).

palačinke

Shutterstock

 

 

2. PRAVILO

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosejte kroz sito.

3. PRAVILO

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno pola kašičice.

4. PRAVILO

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

5. PRAVILO

U smesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!

Video:

NIKO VIŠE NE JEDE DUBAI ČOKOLADU: IAKO IZGLEDA GROZNO, ČOKOLADA S KOSOM JE PRESKUPA! #najzena #zena #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #angelhair #chocolate ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)