Sprovedeno je ispitivanje i ODGOVOR je tu: Evo kad ŽENI dosadi odnos sa JEDNIM partnerom

Vesti 20.08.2021 22:44 0

U ovom ispitivanju učestvovalo je 11.508 ljudi

Sprovedeno je ispitivanje i ODGOVOR je tu: Evo kad ŽENI dosadi odnos sa JEDNIM partnerom

Shutterstock

Ženi seks sa partnerom dosadi nakon samo godinu dana veze, tvrde britanski naučnici. Njihova anketa je pokazala da žene koje su dugim vezama pokazuju manje interesovanja za seksom od onih koje su u kraćim emotivnim odnosima.

U njihovom ispitivanju učestvovalo je 11.508 ljudi, 6.669 žena i 4.839 muškaraca, i ono je najobimnije istraživanje seksualnih navika Britanaca dosad sprovedeno.

Ispitivanje je donelo posebno zanimljiv podatak koji kaže: seksualni apetit muškaraca je isti tokom cele veze i ne smanjuje se kako vreme prolazi?!

Koliko se ovaj podatak razlikuje od vladajućeg mišljenja da muškarcima seks sa jednom ženom brzo dosadi?! Mada je svakako važno napomenuti da se rezultati odnose na samo Britance.

Naučnici iz Sauthemptona došli su i do sledećih podataka: 34 odsto žene je reklo da nema želju za seksom, dok je istu izjavu dalo tek 15 procenata muškaraca.

Na nedostatak seksualne želje najviše utiču negativna seksualna iskustva iz prošlosti, kao i određeni psihički i fizički zdravstveni problemi.

Smanjeni libido uočen je kod žena koje su imale tri ili više partnera za godinu dana, kao i kod žena koje imaju decu mlađu od pet godina.

Kada su u pitanju godine i seks, anketa je pokazala da žene između 40. i 49. godine života imaju velike potrebe s obzirom na svoje godine, tačnije seks imaju čak 69 puta u toku godine.

Komentari (0)
Loading