Nikada je ne koristite u svađama: Psiholog tvrdi da ova rečenica može da bude kobna i za najčvršću vezu ili brak

Vesti 21.10.2024 12:04 0

Prema stručnjacima, postoji fraza koja je posebno štetna i mnogi parovi se teško oporavljaju nakon što je čuju.

svađa

Shutterstock

Svađe se dešavaju čak i u najsrećnijim vezama, ali one nažalost mogu da izvuku na površinu najgore osobine partnera. U tim trenucima mnogi izgovore reči koje zapravo ne misle i koje ne pokazuju istinu o njihovim stvarnim osećanjima i mišljenju, a na taj način ipak povrede svog partnera.

Jedna rečenica je kobna

Često se te neprijatne svađe reše kada partneri ohlade glave i dođe do izvinjenja, što im omogućava da krenu dalje. Međutim, prema psihologu dr Džefriju Bernštajnu, postoji jedna rečenica koja je posebno štetna i mnogi se teško oporavljaju nakon što je čuju, čak i ako se posle svađe i uobičajenog izvinjenja čini da je sve u redu. Prema Bernštajnu, najlakši način da slomite srce svom partneru jeste da mu kažete: "Nije me briga."

Partner se oseća manje vrednim

Psiholog je za magazin „Psychology Today“ detaljnije pojasnio svoju teoriju. "Fraza 'Nije me briga' umanjuje važnost osećanja druge osobe i implicira da su njeni problemi ili emocije nevažni. Ako na taj način prekidate razgovor, vaš partner može doživeti osjećaj manje vrednosti i odvojenosti. Ali, ako to osvjestite i usvojite bolje komunikacijske navike, možete izbeći upadanje u ovaj štetni obrazac", kaže psiholog.

.

Video:

@najzena.rs Svekrva me razbesnela pred porođaj! Evo šta je htela da uradi! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

.

 

Komentari (0)
Loading