Bračni terapeut upozorava: Jedna navika partnera može uništiti brak, a mnogi ljudi to rade!

Vesti 07.10.2024 14:56 0

Jedan od najčešćih razloga za svađe u braku su finansije, a parovi često ne znaju kako da reše taj problem.

žena

Shutterstock

U romantičnoj vezi, koliko god se parovi voleli, mogu da se posvađaju oko novca. Nažalost, postoje i trenuci kada stvari izmaknu kontroli, ističe bračni savetnik Kristina Jang.

Problem je različit odnos prema novcu

Parovi, bez obzira na to koliko se vole, mogu se posvađati oko novca, a jednostavne nesuglasice mogu se pretvoriti u ozbiljne probleme koji ugrožavaju brak. "Različit odnos prema novcu, gde jedan partner vidi novac kao izvor sigurnosti, a drugi kao sredstvo za podizanje samopouzdanja, može izazvati napetost koje parovi nisu ni svesni", objašnjava terapeut. Neravnomerna raspodela finansijskih odgovornosti takođe je čest problem. Ako jedan partner preuzme sve finansijske odluke, to može dovesti do nesporazuma, pa čak i finansijskog zlostavljanja. Važno je da oba partnera zajednički učestvuju u planiranju finansija i donose odluke o trošenju.

Ključ je u slušanju i razumevanju

Još jedan izazov su različiti finansijski ciljevi. Kada jedan partner troši previše na nevažne stvari, to može stvoriti osećaj nepravde, posebno ako se zanemaruju važni troškovi. Takođe, neravnoteža u primanjima može dovesti do sukoba, posebno ako onaj koji zarađuje više pokušava da kontroliše finansije u braku. "Rešenje ovih problema leži u otvorenoj komunikaciji i saradnji. Razgovarajte o novcu, planirajte zajedno i ne dopustite da negativne emocije prevladaju. Ključ je u slušanju, razumevanju i kompromisu", zaključuje bračni savetnik.

Bonus video:

 

@najzena.rs Karleuša odgovorila na pitanje kakvom tipu muškarca bi uvek rekla ‘ne’! #najzena #najzenasrbije #fyp #foryoupage #foryou #fypシ゚ #jk #jelenakarleusa ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading