Brak se ovako čuva: Stručnjak za veze otkriva 3 navike srećnih parova, vrlo su jednostavne!

Vesti 16.10.2024 15:55 0

Nekada za uspešnu vezu i brak nije dovoljna samo ljubav, potrebno je razvijati navike koje će ga sačuvati.

dvoje

Shutterstock

Brak je kao zajednička avantura koja se temelji na ljubavi, podršci i razumevanju. Međutim, ljubav ponekad nije dovoljna za trajan odnos. Stoga je važno razvijati male, pozitivne navike koje obogaćuju život partnera i jačaju vezu, tvrdi bračni savetnik i terapeut Tod Kreger. U svojoj knjizi „The Long Hot Marriage“, govorio je o tri male navike parova u dugim, zdravim i srećnim brakovima.

1. Vide najbolje u svom partneru

Srećni parovi se uvek trude da uoče i cene pozitivne osobine svog partnera, što stvara okruženje u kojem se oboje mogu osećati cenjenim i voljenim. Uče kako izvući najbolje iz svog partnera, podržavajući ih i pomažući im da rastu, objašnjava terapeut.

2. Uče kako da se bore s emotivnim bolom

"Način na koji parovi rešavaju emotivni bol može ih povezati umesto razdvojiti. Nije sam bol taj koji prekida veze, već isključivanje i nedostatak komunikacije", napominje terapeut za „Your Tango“.

3. Podržavaju se međusobno

"Oba partnera treba da ulažu trud, kako bi održali pozitivnu energiju i stvorili međusobnu podršku. Mnogi parovi zaborave na ovu bitnu stvar posle nekog vremena. Cenite najbolje u sebi, razvijajte emotivne mišiće za zrelo i ljubavno suočavanje s bolom te stvorite međusobnu avanturu, kako u spavaćoj sobi, tako i izvan nje", ističe Tod. "Učinite sve što možete kako biste povećali svoju sposobnost davanja i primanja ljubavi i užitka", zaključio je terapeut.

.

Video:

 

@najzena.rs Svekrva me razbesnela pred porođaj! Evo šta je htela da uradi! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading