Pravo medicinsko čudo: Žena sa duplom matericom rodila blizance, a zbog ovoga se smatra da je u pitanju fenomen

Tatjana Badarević Vesti 03.10.2024 08:12 0

Iako je Li prvu trudnoću pobacila, u januaru je ipak ponovo zatrudnela te prošlog meseca rodila je dečaka teškog 3,2 kilograma i devojčicu tešku 2,4 kilograma

trudnoća

Shutterstock

 

Majka prezimena Li rođena je sa dve materice, a prošlog meseca rodila je blizance, po jednog iz svake materice u bolnici u severozapadnoj Kini, kako piše CNN.

Rodila je dečaka i devojčicu carskim rezom, saopštila je bolnica Ksian u pokrajini Šanaksi, te tu pojavu nazvala "jednom u milion".

- Izuzetno je retko da blizanci začeti prirodnim putem budu u svakoj šupljini materice, a još ređe da se rode do termina - objavila je bolnica na svom zvaničnom profilu na kineskoj platformi Weibo 18. septembra.

Prema bolnici, novopečena majka je rođena s dva grlića materice i dve materice, a to stanje se naziva didelfija materice koje se pojavi u otprilike kod jedne od 2000 žena.

trudnoća

Shutterstock

 

 

Njena priča je osvojila kineske društvene mreže i postala popularna tema, s više od 50 miliona pregleda poslednjih dana, a mnogi korisnici šalju poruke pune poštovanja.

- To je čudo! - jedan korisnik je napisao, dok je drugi rekao: "Kakva je ona srećnica!". Neki su izrazili zabrinutost za majku, a jedan korisnik je napisao "Ovo mora da je bilo izrazito teško, ali i opasno za nju!."

Čini se da je Lijina priča ipak donela srećan ishod nakon suočavanja s takvim okolnostima, a bolnica je otkrila da je u prethodnoj trudnoći pobacila.

Ali u januaru Li je ponovo zatrudnela i tokom ranog ultrazvuka otkrila da ne očekuje samo jedno dete već blizance - po jednog u svakoj materici.

Nakon strogog medicinskog nadzora, uspešno je rodila dečaka teškog 3,2 kilograma i devojčicu tešku 2,4 kilograma, saopštila je bolnica.

Bonus video:

 

@najzena.rs “Nisam je ni pogledala” Beograđanka ostavila bebu u porodilištu #najzena #zena #fypシ #fypシ゚viral #fyp #foryou #foryoupage #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading