Zaboravite šampon za suvo pranje: Devojka otkrila novi trik, sastojak koji svakodnevno koristite čini čuda za masnu kosu

Slobodanka Ćorić Vesti 30.08.2024 16:45 0

Devojka je pokazala kako micelarna voda može da zameni suvi šampon kad nemate vremena za temeljno pranje kose

devojka

Printscreen/TikTok

Na TikToku, nova tehnika za osvežavanje kose u hitu je izazvala brojne reakcije. Devojka je pokazala kako micelarna voda može da zameni suvi šampon kad nemate vremena za temeljno pranje kose. Dok su neki korisnici oduševljeni ovom idejom, drugi su skeptični. Evo kako su ljudi reagovali na njen video.

U svom videu, devojka demonstrira kako da koristite micelarnu vodu kao suvi šampon. Ideja je da se prska micelarna voda na kosu, što treba da upije višak masnoće i osveži kosu bez potrebe za tradicionalnim pranjem. Ovo može biti korisno u situacijama kada nemate vremena ili pristup za pranje kose.

Tiktokerka je poprskala micelarnu vodu po kosi a onda ju je isfenirala. Rezultati su zaista bili iznenađujući, a njena kosa je bila čista kao da ju je upravo regularno oprala. Mnogi su potvrdili da zaista ona radi dobro svoj posao, ali je bilo i onih koji su je napali.

"Micerlarna voda postoji da umesto vode i sapuna ispere nečistoću, pretpostavljam da se to odnosi i na skalp i kosu", napisala je jedna komentatorka.

@gjuanita WAIT WHAT 🫢 this one works for this hack but the nivea skin glow won't, even though i love it for my face! #hairtips #greasyhairhack #dryshampoo #micellarwater ♬ original sound - giorginajuanita

"Želim da potvrdim ovo. Obično ne operem kosu nedelju do dve. Moja kosa je duga poput tvoje. I uvek dobijam komplimente za lepu i čistu kosu", napisala je druga.

Mnogima na ovoj društvenoj mreži nije bilo jasno zbog čega žene pribegavaju ovakvim kratkoročnim rešenjima. Neke od njih su komentarisale kako se svejedno prljava kosa vidi i nakon pranja kose micelarnom vodom i da je najbolji način da se prljavština ispere, da se koristi regularni šampon.

"Mislim, više nije suvi šampon, pa koja je poenta?"
Neki korisnici izražavaju sumnju u efikasnost ove metode. Postavljaju pitanje zašto bi se koristila micelarna voda umesto suvi šampon ako će kosa i dalje biti mokra i trebati sušenje.

"Nije suv šampon ako je mokar?"
Ovaj komentar odražava zabrinutost da micelarna voda, koja je tečna, ne može da pruži isti efekat kao suvi šampon, koji je u prahu i osmišljen da upije masnoću bez potrebe za dodatnim sušenjem.

"Probajte vodu, a zatim je osušite fenom (isti efekat, ali voda je čista i treba da bude na vašoj kosi)"
Neki korisnici sugerišu da koristite običnu vodu kao alternativu i zatim je osušite fenom. Ovaj savet ukazuje na to da bi jednostavno pranje kose vodom i njeno sušenje moglo dati sličan rezultat kao korišćenje micelarne vode.

"Idk probao sam i rade tako dobro!!!!"
Iako je ideja korišćenja micelarne vode za suvi šampon novi trend, neki korisnici su izrazili zadovoljstvo sa suvim šamponima koje već koriste, poput nekih proizvoda, i smatraju da su oni efikasniji za brzo osvežavanje kose.

 

 

 

Komentari (0)
Loading