Ne košta ni 400 dinara, a blago za kosu: Isprobajte ovaj prirodni serum, suvi krajevi će se preporoditi

Nedeljko Tišanović Vesti 25.08.2024 22:01 0

Rezultati su neverovatni...

kosa

Shutterstock

Nega kose tokom leta može biti posebno zahtevna zbog uticaja sunčeve svetlosti, toplote i morske soli. Npr.  mnogo žena je primetilo da im kosa postane ispucala nakon boravka na moru.

Ako se suočavate s gubitkom kose ili želite da ojačate koren dlake, možete isprobati serum koji će vam pomoći u svakodnevnoj nezi.Ovaj serum je jednostavan za pripremu i nije skup. Za njegovu izradu, potrebno je malo truda, a dobićete efektivan tretman za vašu kosu.

Za pripremu seruma, neophodno je nekoliko sastojaka: sušeni lovorov list (ili svež, ako imate), šaka lavande i šaka ruzmarina. Prokuvajte vodu i prelijte njome ove biljke. Ostavite da se ohladi kako bi biljke oslobodile svoje sokove, a zatim dobro promešajte. Serum se nanosi na čistu kosu, odmah nakon pranja. Nakon nanošenja, sušite kosu kao i obično.

Možete koristiti ovaj serum nakon svakog pranja i nećete pogrešiti.

Lovorov list sadrži oko 2% esencijalnih ulja, kao i vitamine A i C, te minerale poput kalijuma, natrijuma, vlakana, gvožđa i magnezijuma. Niskokaloričan je i često se koristi u kuhinji, jer mnogim jelima daje poseban ukus.

Bonus video: 

 

 

 

Komentari (0)
Loading