Briše pege i znake starenja: Ovaj vitamin obavezno uvrstite u svoju rutinu nege lica, bićete oduševljeni rezultatima

Vesti 17.07.2024 17:02 0

Da biste bili sigurni da dobijate dovoljno ovog vitamina svaki dan, razmislite o odabiru visokokvalitetnog dodatka vitamina C...

žena

Shutterstock

Može se sa sigurnošću reći da će većina ljudi doživeti neki oblik hiperpigmentacije tokom svog života - bilo da je to zbog akni, oštećenja od sunca, ožiljaka, hormonske neravnoteže ili nekog drugog uzroka.

Ne treba svaku vrstu tamnih mrlja tretirati istim sastojcima, ali serum vitamina C za spoljnu upotrebu na koži je generalno dobar dodatak svakoj rutini nege kože (ne samo za tamne fleke, već i za fine linije i bore) , piše mindbodygreen.

krema

Shutterstock

 

Međutim, možda previđate jedan način da koristite vitamin C za još veće prednosti i uravnoteženiju kožu?

Kako oralni vitamin C može pomoći u osvetljavanju tamnih mrlja? 

Davanje prioriteta unosu vitamina C ne znači samo jesti jedan ili dva komada voća dnevno; govorimo o punih 75 miligrama dnevno za odrasle žene i 90 miligrama dnevno za odrasle muškarce. Ali istraživanja pokazuju da veći unos (tj. 200 miligrama ili više svakog dana) može pružiti bolje ukupne zdravstvene rezultate – posebno u smislu imunološke funkcije i odgovora. Ali da se vratimo na prednosti za kožu: kako vitamin C pomaže vašem tenu kada se proguta? 

Ono što je najvažnije, uzimanje vitamina C ima solidna istraživanja koja dokazuju da podržava opšte zdravlje kože. Prema studiji objavljenoj u American Journal of Clinical Nutrition, veći unos vitamina C povezan je sa manje bora na koži. Takođe se pokazalo da pomaže u upravljanju oksidativnim stresom u ćelijama zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima - ne samo da ovo pomaže zdravlju ćelija kože, već može pomoći i u zaštiti kože od prethodnih UV oštećenja (koja se često manifestuju kao tamne mrlje).

krema

Shutterstock

 

Glavni plus - vitamin C takođe podržava proizvodnju kolagena. „Vitamin C je ključni kofaktor u sintezi kolagena i elastina, koji pomažu da vaša koža izgleda puna i mlada“, rekla je za mbg prethodno sertifikovana dermatolog Kiara Bar, MD. Hranljivi sastojak takođe štiti kolagen koji već imate delujući protiv enzima koji razgrađuju kolagen. 

Uz sve ove prednosti u kombinaciji, nije ni čudo što vitamin C može pomoći u osvetljavanju tamnih mrlja iznutra i spolja. Međutim, vaše telo ne može da proizvodi sopstveni vitamin C, zbog čega spada u klasu "esencijalnih hranljivih materija". 

Da biste bili sigurni da dobijate dovoljno ovog vitamina svaki dan, razmislite o odabiru visokokvalitetnog dodatka vitamina C. Postoji mnogo uzroka i tretmana za hiperpigmentaciju, ali se uzimanje oralnog suplementa vitamina C često zanemaruje. 

Studije pokazuju da ovaj vitamin može podržati opšte zdravlje kože, ublažiti oksidativni stres i podržati proizvodnju kolagena.   

 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading