Popularno, ali nije dobro: Žene masovno primenjuju novi trend pranja kose, a ne znaju da je to oštećuje

Vesti 06.06.2024 18:30 0

Korisnici društvenih mreža počeli su da primenjuju novi način pranja kose koji je popularan na internetu.

žena

Shutterstock

Internetom se u poslednje vreme raširio novi način pranja kose kojima su žene oduševljene. Masovno to rade i objavljuju video snimke. Trend stvara svetlucavi efekat u kosi nakon pranja, što izgledati lepo, posebno na fotografijama i video snimcima.

Izbegavajte takav način pranja

Ipak, to je veoma štetno za kosu. Stručnjak za negu kosu Nikol Peti objasnila je zašto ovaj trik treba izbegavati. Takođe je navela alternativne i sigurnije načine za dobijanje svetlucave kose. "Društvene mreže mogu biti izvor dobrih saveta za negu kose, ali takođe znamo da mogu ponuditi loše savete koji bi mogli da unište kosu. Poslednji trend je da žene dodaju svetlucave šljokice u šampon kako bi stvorile mešavinu koja će kosu napraviti svetlucavom posle pranja. Međutim, ovo bi moglo da bude katastrofa za vašu kosu i trebalo bi da se izbegava iz nekoliko razloga. Ostavljanje šljokica u kosi dok je mokra i sušenje fenom može oštetiti vašu kosu, jer će se one rastopiti ili razgraditi u kosi, i tako je oštetiti", objasnila je.

žena

Shutterstock

 

Teško se ispiraju

"Iako je ovo zabavan stil za neku zabavu, ispiranje šljokica iz kose moglo bi da bude noćna mora. Mnoge žene nisu imale uspeha s ovim trikom, pokazujući da sjaj nije ostao u njihovoj kosi nakon pranja", ispričala je. „Dostupno je mnogo drugih proizvoda koji mogu stvoriti učinak svetlucave kose bez oštećenja i koji su posebno formulisani za kosu, poput svetlucavih lakova za kosu, gelova i šljokica namenjenih baš za kosu. Ovi proizvodi će učiniti da vaša kosa izgleda lepo i neće je oštetiti“, savetovala je Nikol.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading