Prirodni losion za oštećenu kosu: Treba vam samo jedan začin, a kosa će brzo postati gušća, mekša i sjajnija

Vesti 27.05.2024 12:05 0

Preparat za negu kose možete sami da napravite. Za ovaj recept treba vam jedan začin.

žena

Shutterstock

Ako imate tanku kosu, i još vam sporo raste, isprobajte ovaj prirodni losion. Žene koje su ga probale kažu da je odličan, da se kosa brzo oporavi. Dlaka postane čvrsta, a kosa dobije na volumenu.

Napravite losion

Za ovaj losion potreban vam je samo ruzmarin. Možete da kupite nekoliko grančica ili saksiju sa biljkom, pa da ga gajite na prozoru u kuhinji. Divno će mirisati, a uvek ćete imati svež začin za jela, kao i glavni sastojak za ovaj losion. Uberite pet grančica ruzmarina dužine 2,5 cm, stavite u šerpicu, sipajte vodu da ih prekrije i stavite da se kuva. Kad provri, kuvajte još 20 minuta na tihoj vatri. Voda će dobiti žućkasto-zelenu boju. Sklonite sa vatre i ostavite pola sata da odstoji. Zatim procedite i sipajte losion u čistu sprej bočicu.

žena

Shutterstock

 

Umasirajte u koren

Pravite razdeljke kose češljem kao kada se farbate i poprskajte koren kose losionom. Uradite to na celoj glavi, pa masirajte koren kose dva minuta. Radite ovaj tretman 2-3 puta dnevno. Bočicu sa losionom zatvorite i čuvajte u frižideru. Prve rezultate bujnije i zdravije kose možete da vidite već posle 2-3 meseca u zavisnosti od toga u kom je stanju vaša kosa. Kosa će najbolje izgledati posle šest meseci upotrebe ovog prirodnog tretmana.

Komentari (0)
Loading