Kako prekriti sede bez farbanja: Upotrebite jednu namirnicu iz kuhinje, kosa će izgledati kao da ste izašli iz salona!

Vesti 29.05.2024 12:40 0

Godine i genetika uzrokuju pojavu sedih vlasi, ali možete da ih sakrijete prirodnim putem.

žena

Shutterstock

Pojava sedih vlasi je prirodan proces koji se dešava s godinama. Ako ste od onih ljudi kojima se to ne dopada, umesto da koristite veštačke boje za kosu, otarasite se sedih pomoću namirnicama koje imate u kući. Dajemo vam recepte koji usporavaju njihovu pojavu i vraćaju prirodnu boju vaše kose. 

Ljuske od krompira

Oljuštite 6 krompira i stavite ljuske u pola litra vode. Kuvajte dok ne dobijete gušću tečnost. Ostavite da se ohladi i procedite u činiju. Sipajte tečnost na kosu i dobro trljajte. Ponavljajte dok ne potrošite sve. Posle toga nemojte da ispirate kosu vodom. Sastojci iz krompira će obojiti sede vlasi. Ponavljajte dva puta nedeljno i imaćete divnu kosu.

žena

Shutterstock

 

Crni čaj

Skuvajte 250 ml vode sa dve kašike suvog crnog čaja i jednom kašičicom soli. Ostavite da se ohladi pa isperite opranu kosu i ostavite je da se osuši. Koristite crni čaj dok sede ne nestanu. U njemu se nalazi kofein koji vraća prirodnu boju kose, podstiče njen rast, jača vlasi i daje im sjaj.

Ulje badema i limun

Pomešajte ulje badema i sok od limuna u srazmeri 2:3 i utrljajte u teme glave. Ostavite da stoji pola sata pa isperite. U bademovom ulju se nalazi E vitamin koji hrani koren kose i usporava pojavu sedih. Sok od limuna daje kosi sjaj i povećava volumen, a što je još važnije – podstiče njen rast.

luk

Shutterstock

 

Sok od luka

Pomešajte tri kašike soka od crnog luka, jednu kašiku soka od limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Umasirajte u kožu glave, ostavite da stoji pola sata, pa isperite. Ovo je veoma efikasan način za farbanje sede kose, a luk podstiče i njen rast. Zahvaljujući soku od limuna i maslinovom ulju, biće meka i sjajna.

Bojenje biberom

Da biste dobili crnu boju kose, upotrebite biber. Pomešajte po kašiku mlevenog crnog bibera i soka od limuna sa pola šolje jogurta. Dobro izmešajte da se sastojci sjedine i utrljajte u kožu glave. Ostavite da stoji jedan sat, pa isperite. Biber će obojiti kosu, a jogurt će je oporaviti. Ponovite tri puta nedeljno i kosa će biti meka i sjajna, a bez sedih.

Seme piskavice

U tiganju zagrejte pola šolje kokosovog ulja da proključa. Zatim dodajte četvrtinu šolje semena piskavice i pržite desetak minuta. Ostavite da se ohladi. Izvadite seme, a ulje stavite u teglu. Uzmite dve kašike i utrljajte u koren kose uveče. Ostavite da stoji celu noć. Ujutru operite kosu šamponom. Seme piskavice sadrži lecitin i aminokiseline koje usporavaju pojavu sedih. Ovaj postupak možete da ponovite svaki put kad treba da operete kosu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading