Izbegnite najčešće greške: Žene posle 45. godine ne treba ovako da se oblače, izgledaće smešno

Vesti 30.05.2024 17:45 0

Mnoge žene s godinama počnu da nose ono što im je udobno ili što vole, ne obraćajući pažnju na mišljenje ljudi.

žena

Shutterstock

Neke žene prestanu da brinu o odeći u srednjim godinama, jer im više nije važno kako izgledaju, već da im je prijatno u tom što nose. Druge, pak, ne mogu da se odreknu omiljenih komada iz mladosti, poput mini suknje.

Bacite helanke i visoke štikle

Prema jednoj anketi, žene su rekle da helanke treba da se bace sa 37 godina, a visoke štikle posle 40. godine, kako bi žena izgledala zrelije. Ali, više od polovine ispitanica priznalo je da bi zanemarile svoje godine da su zgodne.

Autori istraživanja kažu da je zabrinjavajuće što danas postoji verovanje među ženama da određene stvari treba da se oblače do određenih godina. Smatraju da je najvažnije kako se neko oseća u onome što je obukao, i da osobe koje imaju ravan stomak treba da ga pokažu ako to žele, bez obzira na godine. Te tabue oko oblačenje ruše i poznate ličnosti koje i sa 50 godina izgledaju odlično, pa nose šta god požele, poput Viktorije Bekam, Dženifer Aniston, Gven Stefani, Dženifer Lopez.

Na osnovu mišljenja više stilista, izdvojili smo najčešće greške koje žene prave posle 45. godine:

Izbegavajte prekratke suknje

Koliko god da ste zgodni i da imate lepe noge, previše kratka suknja izgleda neprikladno, osim ako ste na plaži. Stilisti smatraju da je idealna dužina suknje midi i do kolena, ako imate lepe noge.

žena

Shutterstock

 

Bakine cipele

Česta pogreška koju prave žene posle 45. godine jeste nošenje cipela koje izgledaju kao da su ih uzele uz bakinog ormara. Vode se time da im je bitna udobnost. Ali, okruglim cipelama s punom petom od plute samo ćete pokvariti opšti utisak i izgledati starije. Nosite ravne duboke čizme, moderne baletanke i mokasine, patike.

Životinjski dezen

Dezene divljih životinja treba da zaboravite, a ako ih baš volite, pažljivo ih birajte i kombinujte. Uklapajte ih sa jednostavnim komadima odeće. Ili nosite jednobojnu odeću, koja najbolje pristaje damama srednjih godina.

Previše široka i previše uska odeća

Vrećasti modeli vam neće pomoći da sakrijete nedostatke, već ćete izgledati još krupnije. Takođe, previše uska odeća će izgledati neprikladno, koliko god da ste zgodni.

Novi način kombinovanja

Ako imate više od 45 godina, ne znači da treba da bacite kompletnu garderobu. Samo treba da je nosite na drugačiji način. Na primer, farmerke nosite sa lepršavom košuljom, umesto sa uskom majicom koja otkriva stomak.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading