Frizura za žene preko 50 godina: Podmlađuje, lako se održava, a mnoge poznate dame je već nose

Vesti 15.05.2024 13:26 0

Ako želite da promenite frizuru, a ne znate koju da odaberete, imamo odličan predlog za letnje dane.

žena

Shutterstock

Već neko vreme je u modi bob frizura u raznim varijantama, poput francuskog, slojevitog, italijanskog, asimetričnog boba, sa šiškama...

Duža bob frizura

Dominacija bob frizure nastavlja se i ovoga leta u svim njegovim oblicima. Ako i vi priželjkujete osveženje imidža, a bojite se da bi kraće varijante boba bile zahtevne za održavanje, ne brinite, imamo genijalno rešenje. Dužina negde do ispod (ili iznad) ključne kosti, poput omiljenog  dugog boba, pokazala se frizurom koja odoleva svim trendovima.

Frizura koja podmlađuje

Duži bob posebno pristaje ženama posle 50 godina, a one ga obožavaju, jer ih podmlađuje. Osim toga, ova elegantna frizura srednje dužine stavlja lice u prvi plan i bez sumnje će biti najveći trend ovoga leta. Upravo takvu frizuru nose i poznate glumice Margo Robi koja je fenira da bude ravna, dok Dženifer Garner napravi blage talase. Frizeri savetuju ovakvu frizuru zrelijim damama jer kosi daje više volumena i sjaja, kao i mladolik izgled.

žena

Profimedia

 

Lako se održava

Stilisti kose slažu se da je duži bob frizura koja je jednostavna za održavanje, a praktična je jer možete da je podignete u rep ili punđu kada je vruće. To je stil koji može biti ošišan ravno, slojevito ili u vrlo mekim slojevima, a može da se stilizuje ravno, talasasto ili čak kovrdžavo.

A u slučaju da vam dosadi, samo pustite kosu da izraste. I naravno - ne zaboravite na preparate za hidrataciju, kao i na zaštitu od UV zračenja, ali i korištenje uređaja za oblikovanje poput pegle, uvijača i sl.

Komentari (0)
Loading