Ove frizure i boje kose izbegavajte posle 50-e: Saveti stručnjaka za mladalački izgled

Slobodanka Ćorić Vesti 28.05.2024 20:40 0

Dobra frizura može mnogo da učini za lepotu - sakriti nedostatke, naglasiti adute i podmladiti, ali i učiniti da izgledamo starije

Ove frizure i boje kose izbegavajte posle 50-e: Saveti stručnjaka za mladalački izgled

Printscreen/Instagram

Dobra frizura može mnogo da učini za lepotu - sakriti nedostatke, naglasiti adute i podmladiti, ali i učiniti da izgledamo starije. Letnji trendovi diktiraju jedno, ali da li među predlozima možete da pronađete nešto za sebe? Ako ste već zagazili u pedesete, važno je znati koje frizure i boje kose treba da izbegavate kako biste zadržali mladalački izgled.

Boja kose

Prema pisanju magazina "The Voice", sve dame koje su u kategoriji 50+ bi trebalo da zaborave na tamne boje kose! Crna, tamnosmeđa, pa čak i tamnocrvena, učiniće da izgledate starije i naglasiće svaku boru na vašem licu, a to je nešto što svakako želite da izbegnete. Stručnjaci savetuju da birate svetlije nijanse i nežne pramenove koji deluju što prirodnije, kao da vas je sunce opržilo.

Bez strogih linija

Kada je reč o šišanju, takođe se treba kloniti strogih linija koje akcentuju crte lica. Ako imate preko 50 godina, stroga frizura će istaći svaku vašu boru. Umesto toga, birajte stepenasto ošišane frizure i šiške koje prekrivaju linije na čelu.

Ukoliko imate lokne, stepenasto šišanje je najbolja opcija jer će dati volumen vašoj kosi, što je posebno važno zbog proređivanja kose koje dolazi sa starenjem. Ako vam je vrat problematična zona, odlučite se za srednju dužinu kose koja nežno pada na ramena, ali je uredna.

Prilagođavanjem frizure i boje kose možete zadržati mladalački izgled i samopouzdanje, bez obzira na godine.

Komentari (0)
Loading