Šminka će trajati ceo dan: Stari trik holivudskih šminkera čini da senka za oči izgleda perfektno, ovaj proizvod je ključan

Vesti 14.05.2024 12:03 0

Genijalne metode fiksiranja senke za oči prisetila se influenserka pod imenom Elen...

šminka

Printscreen/TikTok/askellenbeauty

Postoji bezbroj zanimljivih i praktičnih mejkap trendova koji nas inspirišu da eksperimentišemo sa raznoraznim kombinacijama tekstura i boja. Ipak, ponekad je lepo vratiti se u prošlost kako bismo pronašli korisne metode koje bi mogle da olakšaju našu rutinu ulepšavanja.

Danas predstavljamo revolucionarnu tehniku nanošenja senke za oči, koju je osmislila porodica Vestmur, poznata po svom radu na filmovima poput: ,,Prohujalo s vihorom" , ,,Dr. Dulitl" i ,,Najbolji mali bordel u Teksasu". 

Njihov uticaj je primećen već 1931. godine kada je Ern Vestmur osvojio Oskar za rad na filmu ,,Simaron". Od tada pa do sredine 1970-ih godina, porodica Vestmur je dominirala sferom filmskog glamura.

Elizabet

Profimedia

 

Neke od slavnih holivudskih diva čija su lica ulepšali bile su Beti Dejvis, Fara Foset i Elizabet Tejlor, a iste tehnike se mogu primeniti i danas. 

Nastavite da čitate kako bi ste saznali kako da i vi postignete holivudski glamur iz udobnosti svog doma.

Šminka koja traje

Genijalne metode fiksiranja senke za oči prisetila se influenserka pod imenom Elen. Ona je na svom TikTok kanalu objasnila kako pravilno izvesti ovaj trik.

 

@askellenbeauty Forgotten makeup hacks: eyeshadow baking Powder @ONE SIZE BEAUTY Palette @Anastasia Beverly Hills x norvina Shimmer @makeupforever #abh #norvina #mufe #baking #makeuphacks #oldhollywood #ernwestmore #eyeshadowtutorial #makeupfail ♬ original sound - AskEllenBeauty

 

Ona je započela tako što je nanela malu količinu tečnog pudera na svoje kapke. Preko pudera je nanela svoju omiljenu kombinaciju senki za oči. Senku je nanela prstima, objasnivši da je u to vreme takvo nanošenje šminke bilo uobičajeno.

Nakon toga je preko senke nanela puder za fiksiranje šminke. Puder je ostavila par minuta, a onda je višak uklonila čistom četkicom za šminkanje. Senka je izgledala lepo i ujednačeno. Nije bilo ni bora, niti neravnina. 

Elen je istakla da je ova tehnika savršena za osobe koje imaju masne kapker jer će puder upiti masnoću i učiniti da šminka izgleda savršeno, a ujedno i da traje duže. 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading