Našminkajte se kao Francuskinje: Andrea otkrila tajnu kako da postignete glamurozan izgled bez puno proizvoda

Olja Jelić Vesti 10.05.2024 10:35 0

Profesionalna šminkerka Andrea Ali živi i radi u Parizu, a putem TikTok videa nedavno je otkrila kako se našminkati poput Francuskinje

Šminkanje kao Francuskinje

Printscreen/TikTok

Profesionalna šminkerka Andrea Ali živi i radi u Parizu, a putem TikTok videa nedavno je otkrila kako se našminkati poput Francuskinje. "Živim u Parizu više od osam godina i tek sada sam otkrila zašto Francuskinje mogu da nose smokey eye i crveni ruž, a svejedno da ne izgledaju kao da nose previše šminke", istakla je na početku videa.

Potom je pokazala korak po korak kako postići mejkap izgled koji Francuskinje vole i nose. Naglasila je da Francuskinje nikada ne preteruju s proizvodima za ten, poput tečnog pudera i korektora. 

 

 

 

Navela je da smatra kako Francuskinje biraju ili korektor ili puder. "Nikada ne biraju oboje", naglasila je. Potom je posegnula za korektorom i nanela ga na podočnjake te na delove lica koji su zahtevali korekciju. "Sve Francuskinje koje znam nose bronzer", istakla je, dodavši da taj proizvod nikada neće preskočiti u svojoj mejkap rutini, dok rumenilo hoće jer im nije toliko nužno.

Francuskinje vole da nanose puno maskare na trepavice, a crveni ruž utapkaju prstom

Posegnula je za bronzerom i nanela ga na obraze, čelo, nos i bradu. "Samo tanak sloj", rekla je, dodavši da ga nanosi na područja na licu koja sunce prirodno prvo zahvati. Naglasila je da sjajna, takozvana staklena koža, nije toliko popularna u Francuskoj. Barem ne još.

Prirodan sjaj, koji nije preteran, popularan je. Potom je počela da sređuje svoje obrve, naglasivši da ih Francuskinje minimalno sređuju i da preferiraju prirodan izgled. Svoje je obrve minimalno ispunila olovkom, a potom je posegnula za maskarom.

"Francuskinje nanose puno maskare", otkrila je, dodavši kako su poznate po tome da su odane pojedinim maskarama koje funkcionišu za njih te ih koriste pet, deset godina i duže. Potom je nanela crveni Dior ruž na usne i pokazala kako ga Francuskinje nanose. Trik je u tome da se ruž na rubovima usana treba razmazati prstom kako bi se postigao efekt izgrizenih usana.

Na kraju je posegla za puderom u kamenu i istakla kako je to još jedan proizvod koji Francuskinje vole. Nanela ga je na ona mesta na licu koja je trebalo matirati kako se ne bi previše sjajila.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading