Džej Lo i Naomi Kempbel ga obožavaju: Kontroverzni mejkap trend iz devedesetih najavio veliki povratak na Met Gali

Olja Jelić Vesti 08.05.2024 15:34 0

Na Met Gali posebno se istakao jedan način šminke za oči. Nosile su ga mnoge poznate osobe, a bio je veoma popularan devedesetih i u ranim 2000-ima

Džej Lo, Naomi Kembel

Profimedia

Održana je ovogodišnja Met Gala, najprestižniji modni događaj na svetu. Službeni dres kod za događaj bio je - vrt vremena. Tema je dobila naziv prema kratkoj priči britanskog pisca J.G. Balarda iz 1962., smeštenoj u vrtu ispunjenom prozirnim cvećem koje manipuliše vremenom.

Na Met Gali posebno se istakao jedan način šminke za oči. Nosile su ga mnoge poznate osobe, a bio je veoma popularan devedesetih i u ranim 2000-ima. Reč je izgledu postignutom sedefastim, svetlucavim senkama.

Devedesetih i ranih 2000-ih gotovo da nije bilo osobe koja se šminkala a da u svojoj kozmetičkoj torbici nije imala takve senke, najčešće u beloj ili plavoj nijansi. Kako navodi Who What Wear, takav mejkap tada su nosile brojne slavne osobe, poput Britni Spirss i Paris Hilton. No, kao što je često slučaj sa trendovima, nakon nekog vremena pao je u zaborav.

Nosile su ga Džej Lo, Rita Ora, Rejčel Zegler...

Sudeći prema crvenom tepihu Met Gale 2024., ovaj se trend vraća i izgleda da ćemo ga viđati ovog proleća i leta. Neke od slavnih osoba koje su prigrlile ovaj bjuti trend na crvenom tepihu su Dženifer Lopez, Naomi Kembel, Rita Ora, Sabrina Karpenter i Rejčel Zegler.

Džej Lo se odlučila za suptilniji izgled s mešavinom smeđih i karamel nijansi duž kapka, uz dodir sjaja. Svetlucava senka svjetlije nijanse nanesena je na unutrašnje uglove očiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

 

Naomi Kempbel takođe se odlučila za suptilniji izgled, odabravši svetlucave senke u plavim nijansama. Njena šminka savršeno je nadopunjavala njenu modnu kombinaciju.

 

 

Rita Ora odlučila se za upečatljiviji mejkap izgled. Svetlucavom senkom naglasila je unutrašnje uglove očiju, dok je na spoljašnjim rubovima postigla dominantan smokey eye efekt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

 

 

Rejčel Zegler u potpunosti je prihvatila ovaj bjuti trend, odabravši plavu svetlucavu senku koja je bila izuzetna popularno devedesetih.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading