Kako da parfem dugo traje: Naprskajte ga ovako i mirisaćete kao cvetić od jutra do večeri

Vesti 06.05.2024 13:23 0

Pomoću ovog trika, parfem će se lepo osećati ceo dan, neće biti potrebe da dodajete.

parfem

Shutterstock

Naprskate se omiljenim parfemom, ali vam se čini da ispari već posle nekoliko sati. Kako biste lepo mirisali od jutra do večeri bez šprickanja parfema svaki čas, primenite sledeće trikove:

Prvo hidrirajte kožu

Miris se duže zadržava na hidriranoj koži nego na suvoj. Zato ga naprskajte posle tuširanja, čim se obrišete peškirom. Parfem će se upiti u blago vlažnu kožu. Ali da ne bi ispario zajedno sa vodom, namažite se mlekom za telo koje nema jak miris. Kada se ne tuširate, nanesite malo mleka ili losiona na zglobove i iza kolena I tu prsnite parfem.

parfem

Shutterstock

 

Nanesite ulje za telo

Da li ste se nekada zapitali zašto mnogi poznati proizvođači parfema, prave i ulja za telo sa istim mirisom? Kada nanesete sloj ulja na kožu, pa preko prsnete istoimeni parfem, dobićete intenzivniji miris i svakako će duže trajati. Možete da nanesete i ulje drugog mirisa, ali vodite računa da se dopunjuje sa parfemom koji koristite.

Naprskajte odeću

Malo parfema obavezno špricnite na kosu ili majicu, jer će se na tkanini duže zadržati nego na koži. Osim toga, širićete mirišljavi oblak oko sebe kud god idete. Kako na tkanini ne bi ostala fleka, prsnite parfem u vazduh u visini gornjeg dela tela, pa prođite kroz kapljice.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading