Blistava i nežna koža lica nije nedostižna: Ako imate ove navike, odmah prestanite s njima

Vesti 04.04.2024 17:00 0

Loše navike u nezi kože vas udaljavaju od besprekornog tena. Proverite da li pravite ove greške.

žena

Shutterstock

Sve žene žele da imaju sjajnu i blistavu kožu lica, ali to mnogima deluje nedostižno. Uzroci su loše navike koje se nesvesno primenjuju, ali utiču loše na kožu lica. Ovo su najčešće:

Često radite piling lica

Pilingom se uklanjaju izumrle ćelije kože koje se nakupljaju na njenoj površini i taj korak u nezi je ključan za zdravu i blistavu kožu. Cilj je da se podstakne obnavljanje kože i poboljšanje njenog izgleda. Ali, ni u tome ne treba preterivati. Previše pilinga ukloniće i prirodna ulja s kože i tako oštetiti zaštitnu barijeru koja je održava hidriranom i zdravom. To može dovesti do raznih problema, uključujući suvoću, iritaciju i povećanu osetljivost zbog narušene prirodne ravnoteže. Radite piling najviše dva puta nedeljno. To će koži pružiti dovoljno vremena za oporavak i regeneraciju između pilinga.

Ne koristite zaštitni faktor

Jedan od vodećih uzroka oštećenja kože je izlaganje štetnim sunčevim UV zracima bez zaštite, odnosno kreme sa zaštitnim faktorom. To dovodi do preranog starenja kože, hiperpigmentacije i neujednačenog tena. Najteža posledica nekorišćenja zaštitnog faktora je rak kože. Važno je da i tokom naizgled oblačnih dana, do 80% štetnih sunčevih UV zraka može da prođe kroz oblake. Zato je važno svakog dana nanositi kremu za sunčanje ili dnevnu kremu koja ima zaštitni faktor, ako želite dravu i mladoliku kožu lica.

žena

Shutterstock

 

Ne pijete dovoljno vode

Kada vam je koža suva, zapitajte se koliko ste vode popili tog dana. To je uobičajena greška koja može imati značajan uticaj na zdravlje i izgled kože. Dovoljno vode koži osigurava potrebnu hidrataciju kako bi bi bila sjajna i elastična.

Ne primenjujete dvostruko čišćenje

Možda vam se čini da je dovoljno da skinete uveče šminku losionom ili tonikom, ali nije. Stručnjaci naglašavaju da je neophodno dvostruko čišćenje, posebno kada imate kompletnu šminku, od podloge i pudera do karmina. Dvostruko čišćenje uključuje skidanje šminke uljem, mlekom ili losionom, a zatim upotrebu umivalice koja će ukloniti ostatke prljavštine i šminke. 

Komentari (0)
Loading