Monika Beluči pokrenula novi bjuti trend: Njen mejkap potpuno zaludeo žene

Olja Jelić Vesti 23.03.2024 15:58 0

Tamna kosa, smeđe oči, guste obrve podignute prema gore, obrazi isktaknuti terakota bronzerom i samo dodir osunčanog rumenila na obrazima, temelj je novog, velikog bjuti trenda sa TikToka

Monika Beluči

Shutterstock

Italijanski mejkap jedan je do trenutno najrasprostranjenijih bjuti trendova, a njegova glavna muza je zanosna Monika Beluči.

U italijanskom mejkapu glavni fokus je na očima, pojačanim i omekšanim slojevitošću dve mat senke - hladne golubije smeđe, koje se nanosi preko celog pokretnog kapka, i tamnijeg čokoladnog tona, koji se utapka u središnji deo i zatim izblenda, duž cele linije.

Ovoj kombinaciji zatim se dodaje meka crna olovka, iznad i ispod oka, koja se dodatno obrađuje finim kistom, stvarajući izduženu senku koja daje dodatnu dubinu i širinu izgledu.

 

 

 

Nakon stvaranja efekta mačkastih očiju i nanošenjem maskare u boji kafe na donje i gornje trepavice, fokus se prebacuje na usne koje se iscrtavaju olovkom nijanse nude i popunjavaju kremastim ružem za usne nude efekta.

Italijanski mejkap neki vide kao nadogradnju mejkapa mafijaške žene, neki ga smatraju nastavkom 'messy girl' make-up trenda, dok je za neke samo još jedan, pomalo sterotipni, ideal lepote koji će pre ili kasnije prestati da bude trend, baš kao i prethodni.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading