Monika Beluči je sinonim za lepotu i eleganciju: Evo kako da postignete njen prepoznatljivi mejkap jednostavno i lako

Olja Jelić Vesti 28.12.2023 11:44 1

Mejkap stil Monike Beluči svi žele da kopiraju

Monika Beluči

Profimedia

Monika Beluči je sinonim za lepotu, ženstvenost i eleganciju. Njena autentična lepota se ne gasi, već naprotiv, sa godinama postaje sve bolja, kao vino. Upravo je zbog toga mnogima uzor i inspiracija. Njen minimalistički mejkap stil svi prepoznaju. 

Monika Beluči je poznata po svojim tamnim očima koje odaju određenu misteriju i dubinu. Često ih naglašava sofisticiranim ajlajnerom koji ih isTiče. Tamne senke sa smokey eye efektom doprinose dubini pogleda. Intenzivna crna maskara dodatno ističe svaki trepavicu, stvarajući dramatičan efekat koji je sinonim za njen glamurozan izgled. 

 

 

Kako postići Monika Beluči mejkap?

Kao i u svakom mejkapu dobra podloga je ključna. Nanesite serum i hidrantnu kremu pre nego krenete sa nanošenjem šminke. Potrebno je da odaberete korektor koji najbolje prijanja vašoj koži. Možete ga primeniti tehnikom koju smo vam nedavno predstavili. Nakon korektora, nanesite bronzer i iskonturišite lice. Vertikalno konturisanje je možda i najbolji način za to.

Kada ste završili sa podlogom, sledi najbitniji deo. Oči su fokusna tačka i ono što je najupadljivije. Nanesite crnu olovku za oči na gornju i donju liniju kapaka i prstom razmažite. Kako bi vaše oči bile baš kao i Monikine, ponovo nanesite crnu olovku na donju liniju kapaka, samo je sada nemojte blendati. Dodajte malo roze ili burgundi senke za oči, kako biste razblažili taman efekat. Nanesite maskaru.

 

 

 

Ostala su nam još dva koraka za postizanje ovog savršenog mejkapa. Usne dele mesto sa očima kao dve najvažnije tačke. Uokvirite ih tamno braon olovkom, dodajte ruž za usne u boji mesa ili određenoj svetlo braon nijansi. Bitno je da su što naglašenije. Za perfektan finiš, na obraze dodajte odgovarajuću nijansu rumenila.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Komentari (1)
Loading
zora
28.12.2023 16:14

Ko vam kaze da ce njen tip sminkanja odgovarati nekoj drugoj zeni? Beluci ima uzan i tanak nos a neka druga mozda sirok i dug. Preporucujete nesto sto nije realno. Zena se sminka po obliku lica, nosa, usana i oblik i boju ociju. Pisete gluposti.