Frizeri bi vam za ovo uzeli grdne pare: Genijalan trik s čašom vode i dve namirnice vraća kosi sjajan i zdrav izgled

Slobodanka Ćorić Vesti 07.03.2024 15:40 0

Ova maska regeneriše ćelije, popravlja strukturu kose i hrani folikule kako bi proizvela jaču, novu kosu

Frizeri bi vam za ovo uzeli grdne pare: Genijalan trik s čašom vode i dve namirnice vraća kosi sjajan i zdrav izgled

Shutterstock

Ispucali vrhovi i oštećena kosa su neizbežna pojava, pogotovo ako je kosa farbana, tretirana na razne načine, često fenirana itd. Savet frizera je da se vrhovi podrezuju svakih šest do osam nedelja.

Nekada oštećenja nisu vidljiva golim okom, za njih saznate tek kada odete u frizerski salon, ali postoji način da proverite stanje kose. Sve što vam treba je čaša vode. Samo stavite vrhove kose u čašu vode i gledajte šta se dešava. Ako lebdi na površini, to znači da je kosa zdrava. Međutim, ako kosa potone, onda je vreme za šišanje. Ovo je siguran znak da je oštećen i napukao.


Ako ne želite da se šišate jer volite dužu kosu, ovo je najbolje rešenje. Uklanjanjem "mrtvih" krajeva, omogućićete zdravoj kosi da raste. Poželjno je voditi računa o kosi, a postoji nekoliko načina da sačuvate njen sjaj i elastičnost. Mnogi često koriste prirodne tretmane, odnosno maske pripremljene kod kuće, a jedna od najefikasnijih je ona od mleka i meda.

Jednostavno pomešajte ove dve namirnice kako bi dobili smesu koja se lako nanosi na vlasište i ostavite da tako odstoji dva sata. 

Kombinacija mleka i meda je puna proteina, masnih kiselina, vitamina B12 i cinka. Ova maska regeneriše ćelije, popravlja strukturu kose i hrani folikule kako bi proizvela jaču, novu kosu. Posle meda i mleka kosa je odmah mekša.
Komentari (0)
Loading