Natečenost lica je noćna mora mnogih žena: Stručnjaci otkrili kako da se jednostavno rešite ovog problema

Olja Jelić Vesti 17.02.2024 11:50 0

Prema stručnjacima, jedan od primarnih uzroka natečenosti lica je nakupljanje tečnosti u tkivima lica.

Nega kože

Shutterstock

Prema stručnjacima, jedan od primarnih uzroka natečenosti lica je nakupljanje tečnosti u tkivima lica. To može biti zbog raznih razloga kao što su alergije, nedostatak sna, stres ili čak dehidracija.

Natečenost lica čest je problem sa kojim se mnogi ljudi suočavaju, a može biti uzrokovan nizom faktora, uključujući nedostatak sna, stres, dehidraciju i lošu ishrana. Međutim, jednostavna promena u vašoj rutini nege kože može biti sve što je potrebno za borbu protiv ovog problema.

Prema stručnjacima, uključivanje masaže lica u vašu svakodnevnu rutinu njege kože može pomoći u smanjenju natečenosti i dati vašoj koži zdrav, osvežen izgled. Ova tehnika uključuje korišćenje nežnog pritiska i kružnih pokreta za povećanje cirkulacije, što zauzvrat pomaže u stimulaciji limfnog sustava i smanjenju otečenosti, piše Harper's Bazaar.

 

 

Da biste započeli sa masažom lica, počnite pranjem lica blagim sredstvom za čišćenje i osušite ga tapkajući čistim peškirom. Zatim nanesite malu količinu ulja ili seruma za lice na vrhove prstiju i masirajte lice kružnim pokretima, počevši od čela i spuštajući se do linije čeljusti.

 

 

 

Obratite dodatnu pažnju na područja koja su sklona oticanju, poput područja ispod očiju i obraza. Takođe možete koristiti roler ili gua ša alat kako biste povećali cirkulaciju i poboljšali učinke masaže.

Osim masaže lica, stručnjaci preporučuju uključivanje drugih postupaka u vašu rutinu nege kože kako biste smanjili otečenost. Pijenje puno vode i zdrava, uravnotežena ishrana mogu da pomognu da vaša koža ostane hidrirana i nahranjena.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading