Duga kosa bez volumena? Evo kako da izgleda bujno i zavodljivo, izaberite svoju idealnu frizuru

Vesti 14.02.2024 21:13 0

Osim proizvoda za povećanje volumena, tu su i odlične frizure koje pomažu da kosa izgleda gušće...

Kosa

Printscreen/Instagram

Za sve vas koje interesuje kako da duga kosa izgleda gusto, pronašli smo odlične frizure za dugu i tanku kosu, koje vizuelno povećavaju volumen.

Kada se spomenu frizure za dugu kosu, većina odmah pomisli da kosa mora da bude gusta, ali to nije uvek slučaj. Samo treba da pogledate količinu pene za povećanje volumena na tržištu i biće vam jasno koliko žena ima tanku kosu. Osim proizvoda za povećanje volumena, tu su i odlične frizure koje pomažu da kosa izgleda gušće. A koje su to frizure otkriva Luis Brn, urednik L’Oréal Professionnel UK-a.

Kosa

Printscreen/Instagram

 
Idealne frizure za dugu i tanku kosu

1.Polu-rep

Prvo, Brn preporučuje frizuru polu-rep. „Ovaj lak i opušten stil savršen je da stvori iluziju guste kose“, objašnjava Brn. „Pričvrstite gornju četvrtinu kose u punđu (ili konjski rep), koju možete oblikovati tačno na vrhu glave ili malo pozadi. Moj glavni savet je da koristite elastične trake da sprečite lomljenje kose.“ Brn takođe preporučuje upotrebu spreja za povećanje volumena nakorenu pre vezivanja kose kako bi se dala iluzija dodane teksture.

2. Duboki razdeljak sa strane

žena

Printscreen/Instagram

 

Kao što možete videti ovde, dodavanjem dubokog razdeljka sa strane, tanka kosa će izgledati vizuelno gušće. Efekat je još bolji ako je kosa malo razbarušena, tako da se ne vidi bela linija, koja je obično šira kod žena koje imaju tanku kosu. Pena za volumen pri korenu kose je pod obavezno, a na krajeve možete naneti malo ulja koje će ih zagladiti i negovati.

3. Pramenovi koji uokviruju lice

Odlična stvar u vezi sa dužom kosom je to što s vremena na vreme možete da se poigrate sa stepenima. Kako bi vaša kosa izgledala punije, Brn preporučuje frizuru sa slojevima koji uokviruju lice. „Ova frizura idealna je za tanku kosu i pritom je laka za stilizovanje“. Stručnjak preporučuje dodavanje kraćih slojeva na prednjoj strani i stilizovanje penom za volumen. Ako ne volite da vam je kosa stalno puštena, možete je vezati u konjski rep i ostaviti pramenove sa strane da slobodno padaju.

4. Guste šiške

kosa

Printscreen/Instagram

 

Iako šiške odlično pristaju i dugoj i kratkoj kosi, i vizuelno povećavaju volumen, ovaj stil posebno dobro funkcioniše za duže frizure. „Povratak kratkih šiški odličan je način da se tankoj kosi vizuelno poveća volumen i lepo uokviruju lice“, objašnjava Brn. Ako želite nešto malo smelije od suptilnih slojeva koji uokviruju lice, onda je ovo definitivno prava frizura.

5. Prirodno osušena kosa

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Byrne preporučuje da poboljšate svoju prirodnu teksturu ako želite da kosa vizuelno izgleda gušće. „Naprskajte sprej za volumen pri korenu kose kada je kosa 90% suva. Za stilizovanje, stavite kosu iza ušiju i ostavite da se ostatak osuši na vazduhu. Kada se osuši, protresite kosu — ovo će poboljšajte prirodnu teksturu kose.“ Za ovu frizuru možete koristiti slani sprej kako biste postigli morski ,,look".  

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading