Bardot šiške su apsolutni hit ovog proleća: Frizure koje čine da izgledate mlađe i zavodljivo

Slobodanka Ćorić Vesti 12.02.2024 14:57 0

Šiške kakve je nosila slavna francuska glumica Brigitte Bardot, tzv. curtain ili zavesa šiške - ove sezone vraćaju se u modu na velika vrata

šiške

Printscreen/Instagram

Poznate dame već su prošetale frizuru koja će, prema rečima stručnjaka, biti apsolutni hit ovog proleća. Da li ste vi spremni na promenu? Zavesa šiške poznate su i pod nazivom a la Bardot, jer ih je među prvima ponela filmska diva Brižit Bardo.

Veoma su praktične i ne zahtevaju previše truda za oblikovanje, a što je najvažnije pristaju svakom obliku lica.

Zavesa šiške čine da lice izgleda nežnije i ženstvenije, a ujedno čine da izgledate bar deset godina mlađe. Šiške sezone su ženstvene, deluju meko i dodaju volumen kosi, a lako se i održavaju. 

Visok rep i zavesa šiške, 10 godina mlađi izgled

Fenomenalno pristaju i uz talasastu i uz ravnu kosu, a ako volite visok rep – mogu biti najbolji način da uokvirite lice i izgledate šik kao Francuskinje.

Naime, ovakve šiške mogu imati više varijanti. Obično su znatno duže od standardnih i padaju sa strane obraza, a tako pomerene na stranu lica daju utisak zavesa i lepo uokviruju svaki oblik glave. Super duge šiške mogu biti rezultat izrasta kraćih šiški i zbog toga se trenutno mnoge žene odlučuju na ovaj trend – praktičan je.

Ne treba da odete frizeru da biste oblikovali ovu frizuru. Jednostavno je –ko god pušta šiške da izrastu, može isprobati ovaj trend. Umesto da sasvim izrastu, dajte šiškama drugu šansu – i oblikujte ih u „zavesa šiške“! Malo je frizura koje uspevaju uokviriti lice na tako nonšalantan način. Čak i ako vaše standardne šiške postanu malo zapuštene i preduge, jednostavno ih fenirajte, razdelite ih po sredini i začešljajte na stranu.

Kako da ih stilizujete?

Tzv. zavesa šiške ne padaju preko čela, nego su razdvojene po sredini i sa svake strane padaju na lice. Idealno je da budu duže od nivoa očiju i stapaju se sa strane s dužim pramenovima kose – tako ćete najbolje dobiti ležeran izgled. Razdvojene šiške posebno dobro stoje ženama s punijom kosom: što gušće to bolje.

Nakon pranja kose oblikujte razdeljak po sredini i prstima posušite šiške. Kad je kosa suva, razmaknite šiške po sredini i oblikujte ih sa strane lica. Ne trebaa vam ni češalj ili četka – oblikujte ih prstima. Kako biste ih učvrstili, nanesite malo gela ili matiranog voska – ali štedljivo: razdvojene šiške izgledaju najbolje kad ležerno i neuniformisano padaju na lice.

S obzirom na to koliko romantično i ženstveno izgledaju, nije ni čudo da im se vraćamo decenijama. U nastavku pogledajte nekoliko inspiracija sa Instagrama koji će vas možda potaći da i vi ove zime isprobate ovakve retro šiške.

Komentari (0)
Loading