Upala mi kašika u med: Ko je Anja Radić, koja u petak predstalja Srbiju na takmičenju za Mis sveta

Slobodanka Ćorić Vesti 12.02.2024 14:20 1

Oduvek mi je bio san da budem misica. Nisam bila upućena u to šta zapravo jedna misica mora da poseduje

anja radić

Printscreen/Instagram

Na izboru za najlepšu ženu na svetu, Srbija će imati svoju predstavnicu - Anju Radić. Takmičenje Miss Glam World održaće se za četiri dana u Indiji, a Anja je u emisiji "150 minuta" na Prvoj otkrila kako su izgledale pripreme koje su trajale dve godine i šta sve jedna misica mora da poseduje. Na pitanje voditelja zašto mnogi misle da misice nisu dovoljno obrazovane, Anja je odgovorila:

"To zapravo nikada nije bilo tako, ali mogu da kažem da ljudi nisu dovoljno upućeni i onda pričaju o stvarima o kojima možda ne znaju baš najbolje. Mis sveta je najveće i najstarije takmičenje. Mis Srbije pored humanitarnog rada, mora da bude visoko obrazovana i elokventna. Pripreme su trajale dve godine. Sve se odužilo zbog korone, a ja mogu da kažem da mi je upala kašika u med jer sam imala više prilika da učim i radim. Pripreme su zaista jako teške i naporne", rekla je Anja i dodala da joj je cilj da smanji stopu vršnjačkog nasilja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Radic (@anjaaa.r)

"Obilazim škole po celoj Srbiji, držim predavanja deci i radionice koje sam osmislila. Pokušavam da probudim najvažnije vrednosti kao što su empatija, da znaju da je dobro pomoći drugima i biti zahvalan. Mislim da će te vrednosti suzbiti bahatost i neće doći do vršnjačkog nasilja. Obišla sam desetina škola, a kad se vratim sa takmičenja, nastavljamo još jačim tempom", rekla je Anja.

"Oduvek mi je bio san da budem misica. Nisam bila upućena u to šta zapravo jedna misica mora da poseduje. Poželela sam da to budem ja i san mi se ostvario. Govorim engleski tečno, učila sam francuski i ruski, ali nemam toliko samopouzdanja da kažem nešto. Tokom svog mandata, imala sam prilike dosta da putujem i da se susrećem sa raznim jezicima. Radila sam u medijima kao PR za Sportski centar Novak Đoković. Imala sam neverovatne prilike i nadam se da ću svoje iskustvo uspeti da pokažem svetu. ", rekla je Anja i otkrila da veruje da će pobediti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Radic (@anjaaa.r)

"U Indiju idem za četiri dana i jako sam uzbuđena. Smatram da ne treba ići sa stavom 'Ja ću pobediti', ali ja jesam takmičarskog duha. Otkako sam pobedila, inostrani mediji su me svrstavali u top 5, top 3 i možda kao pobednicu. Zahvaljujući tome sam sebi postavila velika očekivanja", istakla je Anja Radić.

Komentari (1)
Loading
Ana
12.02.2024 14:51

Bas je lepa.