Kilometarsko duga kosa do kraja godine: Ispratite sjajne savete i dočekajte 2025. sa grivom na glavi

Vesti 21.01.2024 09:29 0

Sledite ove tri bitne stvari...

kosa

Shutterstock

Znate da su stres i gubitak kose jako povezani, pa će prevelika briga o rastu kose sabotirati upravo priliku za vrhunske rezultate. Pročitajte čega bi trebalo da se pridržavate ako želite bujnu, zdravu i dugu kosu.

Rast kose smatrajte putovanjem, a ne jednokratnim činom. Naravno, postoji mnogo činilaca koje ne možete promeniti, kao što su fluktuacije hormona i genetika, ali postoji i dugačak popis navika koje možete kontrolisati kako biste pomogli svojim pramenovima da dobiju nekoliko centimetara do 2025.

kosa

Shutterstock

 

Sledite ove tri bitne stvari:

1. Prestanite da nosite zategnute frizure ili negujte kosu kad to radite

Mnoge dame su ljubiteljke zalizane punđe, ali takve vrste frizura mogu štetiti temenu i vlasima. Zapravo, mogu čak uzrokovati određenu vrstu gubitka kose poznatu kao - trakcijska alopecija. Ovaj oblik gubitka uzrokuju određene frizure, kao što su uski repovi, pletenice i punđe, koje vuku kosu, što dovodi do njenog lomljenja i opadanja tokom vremena. Stilovi kao što su punđe i konjski repovi ne samo da mogu uzrokovati gubitak vlasi oko gumice za kosu, već i oko lica jer se kosa na tim mestima čvrsto skuplja, odnosno zateže.

kosa

Shutterstock

 

Ne morate potpuno ukinuti ovaj izgled; radije ga posmatrajte kao povremenu poslasticu, a kad se ipak odlučite na zategnutu frizuru, razmislite o tome da prethodno namažete teme i kosu. Na taj način osiguravate vlagu i pramenovi će lakše kliziti pre nego što počnete da povlačite kosu, piše 24sata.hr. 

 

2. Prilagodite raspored pranja

Još jedan vredan savet za zdrave pramenove jeste da odredite koliko često je potrebno prati kosu. Dok se neki kunu u pranje jednom nedeljno, drugi biraju gotovo svakodnevne tretmane šamponom.

kosa

Antonio Guillem / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Raspored pranja koji će odgovarati vašoj kosi zavisi od niza faktora - od temena i teksture kose do stilskih navika. Jedini pravi način da saznate šta je najbolje za vas jeste pomoću metode pokušaja i grešaka. Možda zvuči preterano, ali vođenje beleške s detaljima kako vaša kosa izgleda i utisak s različitim rasporedima pranja pomoći će da izgradite najbolju ličnu naviku.

3. Pronađite serum za rast i držite ga se

Kao i kod svakog rešenja, doslednost je ključna. Ovo važi za mnoge navike kada je reč o nezi kose, ali posebno važi za serume za rast. Ako odlučite da nabavite novi proizvod, sačekajte najmanje tri meseca pre nego što procenite radi li ili ne.

Maska za kosu od banane

Shutterstock

 

Neki brendovi mogu prikazivati fotografije 'pre i posle', što može pobuditi nadu u trenutne rezultate, međutim, većina proizvoda navodi da su ispitivači koristili serum tri, šest ili čak 12 meseci pre nego što se pojave vrhunski rezultati, zato budite strpljivi.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading