Podmladite ruke: Tri sastojka iz kuhinje koji će kožu učiniti nežnom i mekom tokom hladnih, zimskih dana

Olja Jelić Vesti 12.12.2023 21:58 0

Tretmani sa maslinovim i kokosovim uljem i ovsenom kašom omekšavaju kožu i štite je od hladnoće.

Nega ruku

Shutterstock

Tretmani sa maslinovim i kokosovim uljem i ovsenom kašom omekšavaju kožu i štite je od hladnoće.

Hladno vreme i temperature blizu nule isušuju ruke i čine ih grubim i hrapavim na dodir, a često nam ne pomažu ni zaštitni sloj kreme ni rukavice. Međutim, u kuhinji ćete lako naći prirodnu kozmetiku, namirnice koje će pomoći da ruke i tokom zime budu nežne.

Maslinovo ulje

Antioksidansi i zdrave masne kiseline u maslinovom ulju omekšavaju i hidriraju kožu. Za nežnu kožu ruku pomešajte jednaku količinu maslinovog ulja i šećera. Masirajte ruke ovom smesom kružnim pokretima pet minuta. Posle toga isperite i ponovite postupak još jednom tokom dana.

Maslinovo uljue

Shutterstock

 

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima mnoge prednosti u nezi kože zbog kombinacije masnih kiselina. Osim što sprečava isušivanje, ono i pomaže u ublažavanju od eventualnih opekotina. Najviše četiri kašike kokosovog ulja umasirajte u ruke kružnim pokretima. Ostavite preko noći tako što ćete na ruke staviti rukavice ili pamučne čarape. Isperite ujutru i osušite ruke. Postupak možete ponavljati svako veče, a jednom sedmično trebalo bi obavezno sebi da priuštite ovaj tretman, prenosi Informer.

Kokosovo ulje

Shutterstock

 

Ovsena kaša

Ovsena kaša može da posluži za prirodan piling kože, dok će proteini ove žitarice sprečiti isušivanje. Dve kašike ovsene kaše i jednu kašiku meda pomešajte sa malo vode sve dok ne dobijete gustu pastu. Kružnim pokretima utrljajte u kožu ruku i ostavite da se osuši deset minuta, poput maske za lice. Isperite i ponovite postupak još jednom tokom sedmice, prenosi Informer.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading